• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ilie Stan a pus punct aventurii de şase luni din Irak. Situaţia politică din zonă l-a determinat pe tehnician să renunţe la echipa sa, FC Zakho, pentru că, la o sută de kilometri de baza de antrenament, există o tabără a ISIS.

"Cu siguranţă a fost cea mai grea experienţă, din punctul meu de vedere, când lucrezi în condiţiile în care am lucrat eu, poţi progresa mult mai mult. Era oraş mort, nu exista nimic, nici unde să bei o cafea, nimic", a admis fostul tehnician al Stelei, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Meciurile din deplasare îl speriau cel mai mult pe Ilie Stan.

"Treceam prin nenumărate filtre, ne controlau. După aceea, când ajungeam, erau două filtre până la aeroport, unde te lua spaima când vedeai că te dau jos din autocar. În orice moment, se putea întâmpla un dezastru.

Eu nu simţeam frica, dar în jurul nostru se întâmplau multe lucruri periculoase, putea să fie în orice moment un dezastru. Dumnezeu şi Maica Domnului m-au ajutat, am trecut cu bine, am ajuns acasă cu bine. A rămas o experienţă extraordinar de importantă din cariera mea de antrenor", a adăugat Stan.

Irakienii de la Zakho au fost a zecea echipă pregătită în cariera lui Ilie Stan.