• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

La primul său an la Ajax Amsterdam, orădeanul Ricardo Farcaş a obţinut primul succes în Olanda: campion naţional al juniorilor sub 17 ani. Performanţa obţinută i-a adus prezenţa în clubul select al fotbaliştilor români care au câştigat campiontul alături de "lăncieri".

"Să joci pentru Ajax este o mândrie, mai ales ca român. Este o anumită presiune pentru că fiecare jucător îşi doreşte să joace pentru Ajax şi la fiecare meci, la fiecare antrenament, dă 100%" a declarat Ricardo Farcaș într-un interviu acordat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

Mijlocaşul orădean care are un contract pe trei ani cu formaţia olandeză este primul român şcolit la academia talentelor lui Ajax. După ce a trecut şi pe la academia celor de la Arsenal, Ricky are planuri mari de viitor.

"Vreau să debutez cât mai repede la echipa mare. Trebuie totuși să am răbdare, pentru că am doar 16 ani. Sper ca în cel mai scurt timp să fac pasul" a recunocut Farcaș. Pe lângă titlul naţional la juniori, Ricardo Farcaş şi-a trecut în palmares şi câştigarea puternicului turneu Future Cup.

Jucătorul aflat în vacanţă acasă, la Oradea, îşi doreşte să repete isprava şi în noul sezon şi să dea lovitura şi cu naţionala de juniori a României. "Sper din tot sufletul, anul viitor, când avem calificările să ne calificăm. Sunt bucuros, mă duc cu zâmbetul pe buze tot timpul la echipa naţională" a încheiat Farcaș.