• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Federaţia bulgară de fotbal (BFU) a confirmat miercuri excluderea din campionatul naţional a echipei Litex Lovech, după ce jucătorii acestei grupări au părăsit terenul de joc în cursul unui meci disputat luna trecută la Sofia, împotriva formaţiei Levski, în semn de protest faţă de maniera de arbitraj, pe care oaspeţii l-au considerat părtinitor. Astfel, Litex Lovech va evolua în sezonul viitor în liga a doua bulgară.

Litex Lovech a fost antrenată până la începutul lunii decembrie de românul Laurenţiu Reghecampf, care a demisionat pentru a reveni la Steaua Bucureşti.

Stoycho Stoilov, înlocuitorul lui Reghecampf, le-a cerut elevilor săi iasă de pe teren în minutul 44 al meciului cu Levski, disputat pe 12 decembrie, în momentul în care echipa sa conducea cu 1-0, iar arbitrul a acordat un penalty în favoarea gazdelor şi a arătat un al doilea cartonaş roşu celor de la Litex.

Antrenorul lui Litex Loveci a reproşat arbitrajul "părtinitor" şi a apreciat că "această farsă trebuie oprită".

Preşedintele Federaţiei bulgare de fotbal, Borislav Mihailov, a declarat la finalul reuniunii Comitetului Executiv al BFU: "Noi ne-am fi dorit ca Litex să rămână. Am încercat să găsim o poartă de ieşire, pentru ca acest lucru să fie posibil, însă nu puteam face o derogare de la propriile reguli".

Preşedintele lui Litex, Trifon Popov, primise anterior o amendă de 15.000 de leva (aproximativ 7.600 euro) pentru că a ordonat scoaterea echipei sale de pe teren, în timp ce clubul din Lovech a fost sancţionat cu o amendă de 20.000 de leva.

Înaintea meciului cu Levski Sofia, Litex Lovech ocupa locul al treilea în clasament, la cinci puncte distanţă de liderul Ludogorets Razgrad.