• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Mircea Lucescu a plecat de la Șahtior în 2016, dar, după un an și jumătate, unii jucători încă mai vorbesc despre antrenorul român. Recent, actualul selecționer al Turciei a fost criticat destul de dur de brazilianul Bernard.

Cele mai urâte momente din carieră au fost cele în care am avut o problemă cu Lucescu. Recunosc că și eu am greșit, dar Lucescu a făcut și mai multe!

Am muncit din greu pentru a juca, dar ceva a mers greșit. Mi-am revenit abia după ce Fonseca (n.r. - portughezul care i-a luat locul lui Lucescu, la Donețk) a venit la echipă, iar acum sunt pe drumul cel bun”, a declarat Bernard.

Bernard a venit la Șahtior Donețk în august 2013, în schimbul a 25 de milioane de euro, de la Atletico Mineiro, iar, în 2014, a făcut parte din lotul Braziliei la Cupa Mondială.

Brazilianul nu a fost însă în niciun moment preferatul lui Mircea Lucescu, întrucât, în cei trei ani în care a fost antrenat de român, el nu a fost titular de bază.

Actualul selecționer al Turciei a fost însă deranjat de atitudinea sud-americanului din timpul crizei din Ucraina, atunci când el a fost unul dintre jucătorii care nu au vrut să se întoarcă, din cauza lipsei de securitate.

În 40 de ani de carieră în fotbal, n-am văzut niciodată o asemenea atitudine. Nu l-am văzut pe Bernard timp de trei luni și niciodată n-am simțit că lui îi pasă de grup”, spunea Lucescu în 2014.

După venirea lui Paulo Fonseca, lucrurile s-au schimbat, iar Bernard a început să joace din primul minut tot mai des. În sezonul trecut, acesta a reușit șapte goluri și șapte assist-uri în 37 de meciuri jucate în toate competițiile, iar, în actualul, cinci goluri și un assist, în 17 partide.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT