• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Diego Maradona şi Lionel Messi sunt coechipieri, în cel mai bun 11 din istoria naţionalei Argentinei, stabilit în urma unui sondaj realizat de federaţia din această ţară.

Messi e nominalizat la titlul de cel mai bun jucător din 2015. Intră aici şi votează-ţi favoriţii

Cei doi, care împart lumea fotbalului în discuţia privind cel mai bun fotbalist din toate timpurile, sunt cele mai importante nume dintr-o echipă ideală în care se mai află Javier Zanetti, Daniel Pasarella, Fernando Redondo, Mario Kempes sau Gabriel Batistuta.

Sondajul pentru desemnarea celui mai bun 11 argentinian all-time s-a desfăşurat în 2015, iar la el au participat mai multe personalităţi ale fotbalului din ţara actualei vicecampioane mondiale.

Cu toate acestea, au existat şi nemulţumiri, aşa cum era de aşteptat. Faptul că jucători precum Silvio Marzolini, Norberto "Tucho" Mendez, Adolfo Pedernera, Felix Loustau sau Jose Manuel Moreno nu şi-au găsit loc în echipă a dat naştere la dezbateri aprinse.

Cine sunt cei 11 jucători care formează echipa ideală din istoria naţionalei Argentinei

Ubaldo Fillol - Portarul Argentinei la primul titlu mondial al "pumelor", cel cucerit pe teren propriu în 1978.

Javier Zanetti (fundaş dreapta) - Cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei Argentinei, cu 145 de prezenţe în tricoul albiceleste.

Roberto Perfumo (fundaş central) - Unul dintre cei mai buni apărători pe care i-a dat America de Sud. A fost poreclit "Mareşalul".

Daniel Pasarella (fundaş central) - Căpitanul Argentinei la succesul istoric din 1978.

Alberto Tarantini (fundaş stânga) - De asemenea, component al echipei care a dus primul titlu mondial pentru Argentina.

Miguel Angel Brindisi (mijlocaş) - Campion cu Huracan şi Boca Juniors, a fost unul dintre marii jucători argeninieni din anii '70. A participat alături de "pume" la CM din 1974.

Fernando Redondo (mijlocaş) - Un mijlocaş defensiv atipic şi elegant, fostul jucător de la Real Madrid şi AC Milan nu putea lipsi din acest 11 ideal.

Diego Maradona (mijlocaş) - Omul care a adus aproape de unul singur al doilea titlu mondial pentru Argentina, în 1986, în Mexic.

Lionel Messi (atacant) - Cel mai bun jucător al lumii la acest moment aşteaptă încă un succes major la naţională, alături de care a fost finalist la Cupa Mondială din 2014 şi la Copa America din 2015.

Gabriel Batistuta (atacant) - Cel mai bun marcator din istoria naţionalei Argentinei, cu 56 de goluri.

Mario Kempes (atacant) - Golgheterul Cupei Mondiale din 1978, competiţie la care a fost decisiv pentru victoria finală a sud-americanilor.