• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Marcel Răducanu, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României din toate timpurile, a împlinit astăzi, sâmbătă, 21 octombrie, 63 de ani, moment care a fost marcat cum se cuvine și de către oficialii celor de la Borussia Dortmund.

Pentru că a evoluat acolo șase ani, și a făcut-o foarte bine, Răducanu a rămas în galeria numelor importante din istoria lui Dortmund. În consecință, nemții au postat pe site-ul oficial un filmuleț cu secvențe memorabile din cariera fostului mijlocaș. La ora redactării acestui material, acest video avea peste 200.000 de vizualizări, dar numărul creștea semnificativ din minut în minut.

Marcel Răducanu s-a lansat și a devenit un nume, mai întâi în fotbalul românesc după ce a îmbrăcat tricoul Stelei, în perioada 1972 - 1981. Apoi, după o evadare ca-n filme, fostul fotbalist a rămas în Germania Federală, profitând de faptul că se afla acolo cu naționala României.

După un an de suspendare, sancțiune dictată de UEFA, Răducanu a semnat cu Borussia, după o întâmplare care a făcut înconjurul lumii. 

”Așa este. Eram în biroul președintelui, iar el mai avea și alte lucruri de rezolvat până să discute cu mine. Era plin de ziariști acolo, așa că m-am gândit să fac puțin pe nebunul! Am luat scrumiera, care era din cristal și după un stop perfect, am jonglat cu ea. Nemții au rămas înmărmuriți”, a povestit Marcel Răducanu.

Răducanu a semnat cu Borussia, acolo unde a primit tricoul cu numărul 10. Mai apoi, în 1988 a plecat în Elveția, la Zurich, iar după doi ani s-a retras din activitate.

Autoritățile din România l-au condamnat, în lipsă, la închisoare, în momentul plecării în Germania el fiind căpitan al Armatei, ca urmare a legitimării la Steaua. A fost condamnat în contumacie la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru dezertare, deoarece era căpitan al Armatei române.

Desemnat ”Fotbalistul Anului” în 1980 în România, Răducanu a jucat 21 de meciuri pentru echipa națională de fotbal a României

După ce a absolvit Școala de Antrenori al Federație Germane de Fotbal, a deschis în 1994, la Dortmund, o Academie de Fotbal acreditată de Federația Germană de Fotbal.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT