• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lionel Messi a câștigat trofee pe bandă rulantă în tricoul Barcelonei, dar are în continuare un mare regret: că nu a putut să aducă în Argentina titlul mondial și nici Copa America. "Pumele" au pierdut ambele finale pe care le-au disputat cu Messi căpitan.

Acum, Messi așteaptă cu nerăbdare ediția centenară a Copei America. Aceasta se va desfășura în Statele Unite ale Americii în perioada 3-26 iunie și Argentina este cu siguranță una dintre favorite.

"Avem așteptări mari de la acest turneu. Ne dorim să câștigăm și noi în sfârșit un trofeu. În acest an urmează o nouă ediție a Copei America și cred că avem o șansă mai mare de a ne impune decât la ediția precedentă. Anul trecut am ratat această oportunitate, așa că vom încerca să să pregătim mai bine de această dată" a dezvăluit argentinianul într-un interviu acordat englezilor de la BBC.

Jocul prestat de naționala "pumelor" în cele mai recente partide îi dă mari speranțe decarului de la Barcelona. Argentinianul de 28 de ani a strâns deja 105 selecții la echipa națională și a marcat de 49 de ori. E la doar 7 goluri distanță de recordul all time al golurilor înscrise pentru Argentina, pe care-l deține Gabriel Batistuta.

"Cred că echipa Argentinei s-a descurcat foarte bine în ultimele meciuri. Au existat foarte multe lucruri pozitive în evoluția noastră și cred că jocul nostru se îmbunătățește vizibil. Pentru noi e foarte imporant să câștigăm și grupa de calificare pentru Campionatul Mondial" a adăugat singurul jucător din lume cu 5 Baloane de Aur în palmares.

Cu Messi căpitan, Argentina a jucat finala la ultimele două turnee la care a participat: Campionatul Mondial din 2014 și Copa America din 2015. Sud-americanii au pierdut de fiecare dată și Messi își amintește cu amărăciune de ambele partide.

"Am fost foarte trist după ce am pierdut cele două finale (nr. CM 2014 și Copa America 2015). Am simțit că ne-am scăpat printre degete. În duelul cu Germania am fost aproape să ajungem la loviturile de departajare. Eram pregătiți pentru așa ceva. Meciul cu Chile a fost de asemenea echilibrat deși cred că am avut ocazii mai mari de a marca. În cele din urmă s-a ajuns însă la loviturile de departajare, ei au câștigat și noi am plecat foarte supărați acasă" a recunoscut Messi.

Dacă la națională lucrurile nu au mers chiar atât de bine, în ceea ce privește performanțele cu echipa de club Messi e foarte mulțumit. Barcelona a câștigat 5 din cele 6 competiții în care a participat. Cu toate astea, decarul argentinian afirmă că el și colegii săi au aceeași foame de trofee ca în anii trecuți.

"Chiar dacă sezonul trecut am câștigat trofeul, luptă cu aceeași ambiție și în acest sezon. Ne dorim să câștigăm fiecare competiție în care participăm. E extrem de complicat să câștigi UEFA Champions League în doi ani consecutivi și dacă vom reuși să facem asta suntem convinși că anul viitor va fi și mai greu. Noi continuăm să fim încrezători în șansele noastre și avem un moral bun mai ales că alcătuim o echipă incredibilă" a încheiat Messi.