• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Morten Olsen a demisionat din postul de selecţioner al Danemarcei, pe care l-a ocupat în ultimii 15 ani, după ratarea calificării la turneul final al Campionatului European.

Olsen a făcut anunţul marţi seara, la finalul meciului retur cu Suedia, din cadrul barajului pentru EURO 2016, disputat la Copenhaga şi încheiat la egalitate 2-2. Danezii fuseseră învinşi la limită în partida tur (1-2).

"Mi-am anunţat jucătorii că am ajuns la un acord cu federaţia pentru a spune că nu ar avea sens să mai continui", a declarat Olsen, în vârstă de 66 ani, la conferinţa de presă care a avut loc după joc.

"Ultimele luni au fost frustrante. Nu am reuşit să găsesc stabilitate în prestaţiile noastre, nici în componenţa echipei şi îmi asum responsabilitatea", a adăugat antrenorul danez.

Morten Olsen a condus selecţionata Danemarcei până în optimile de finală la Cupa Mondială din 2002, iar apoi a atins sferturile de finală la Cupa Mondială 2004, însă acum a ratat pentru a doua oară consecutiv calificarea la un turneu final.