• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ajuns la Bayern, sub comanda lui Josep Guardiola, la un an după ce se despărțise de Jose Mourinho, alături de care a lucrat 3 sezoane la Real Madrid, Xabi Alonso a făcut o comparație între cei doi tehnicieni, plasați de rezultatele lor în elita antrenorilor.

Mijlocașul spaniol spune că Mourinho și Guardiola, care au fost mereu adversari, se aseamănă în multe privințe, iar aceasta poate fi și cheia succesului lor.

"Mourinho și Guardiola sunt doi lideri înnăscuți. Sunt carismatici și știu cum să convingă oamenii. Toată lumea are propria personalitate, dar sunt multe lucruri în care cei doi sunt asemănători. Ambii se implică emoțional, de exemplu. Sunt capabili să transmită nu doar știința lor fotbalistică, ci și capacitatea psihologică pe care o au", a declarat Xabi Alonso, într-un interviu acordat pentru revista GQ.

"E dificil să faci echipa să lupte pentru tine, iar asta e o virtute esențială. Nu contează cât de bun ești la antrenament - dacă jucătorii nu sunt cu tine, lucrurile nu vor merge", a adăugat mijlocașul iberic.

114 meciuri și 16 goluri are Xabi Alonso în echipa națională a Spaniei, pentru care a jucat din 2003 până în 2014, înainte să se retragă.