• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România a obţinut organizarea a patru meciuri la Euro 2020, dar lucrările de infrastructură nu au început încă. În acest context, discuţiile care se poartă în ultimele zile în Belgia, o altă ţară gazdă a competiţiei de peste trei ani, oferă motive de îngrijorare.

Concret, belgienii se tem că ar putea pierde organizarea celor patru partide de la Euro 2020, în condiţiile în care lucrările la noul stadion din Bruxelles nu au început încă. Secretarul general al federaţiei belgiene, Koen de Brabander, avertizează că UEFA ar putea decide să schime locul de disputare al jocurilor.

"Noi încă mai credem, dar suntem realişti şi ştim că depinde de alte părţi. Noi suntem o federaţie şi nu putem să luăm o decizie. Nu este rolul nostru să investim, nu avem bani pentru asta", a declarat oficialul pentru agenţia AP.

Situaţia este cu adevărat îngrijorătoare, pentru că lucrările au întârziat deja cu aproximativ un an şi jumătate şi în ciuda promisiunilor făcute de constructori, care susţin că arena va fi gata la timp, belgienii au mari emoţii. Este de aşteptat ca forul european să ia o decizie în cadrul Comitetului Executiv, care are loc în această săptămână.

La fel ca Bucureştiul, Bruxelles ar urma să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală ale turneului final din 2020.

Motive de îngrijorare există şi pentru România. Ţara noastră are stadionul pentru meciuri, Arena Naţională, dar lucrările la stadioanele pentru antrenament - Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf -, precum şi alte lucrări de infrastructură sunt în întârziere.

De exemplu, şansele ca linia de metrou până la aeroport şi autostrada care să lege estul şi vestul ţării să fie gata până la startul Euro 2020 sunt foarte mici.