• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Spania a învins Anglia, vineri seară, cu 2-0, la Alicante, într-un meci amical, punând capăt seriei de 15 meciuri fără eșec ale naționalei Albionului. Iker Casillas, fostul portar de legendă al lui Real Madrid, în prezent la FC Porto - singura echipă neînvinsă din Europa în acest sezon - a fost titular în poarta ibericilor.

San Iker a reușit un nou meci fără gol primit, bifând al 100-lea astfel de duel în tricoul naționalei La Roja. E o performanță unică în lume și în istorie, la nivel de portari.

A fost al 165-lea meci la echipa națională pentru goalkeeperul de 34 de ani, spaniolul egalându-l pe prima poziție în clasamentul all-time european pe mijlocașul leton Vitalijs Astafjevs.

În următoarele luni, Casillas are ca țintă detașarea în fruntea clasamentului european și intrarea în Top 5 mondial, acolo unde pe ultima poziție se află ecuadorianul Ivan Hurtado, cu 168 de selecții. Lider mondial este egiptianul Ahmed Hassan, retras din activitate, care a strâns 184 de partide la nivel internațional pentru selecționata țării sale.

Lui San Iker nu-i va fi greu să intre în Top 5 mondial, dat fiind că toți ocupanții acestuia sunt jucători retrași deja din activitatea fotbalistică.

Clasament european:

1. Iker Casillas (Spania) - 165 partide
2. Vitalijs Atafjevs (Letonia) - 165 partide (retras)
3. Martin Reim (Estonia) - 156 (retras)
4. Gianluigi Buffon (Italia) - 152
5. Lothar Matthaus (Germania) - 150 (retras)

Clasament mondial:

1. Ahmed Hassan (Egipt) - 184 (retras)
2. Mohamed Al Deayea (Arabia Saudită) - 178 (retras)
3. Claudio Suarez (Mexic) - 177 (retras)
4. Hossam Hassan (Egipt) - 169 (retras)
5. Ivan Hurtado (Ecuador) - 168 (retras)

Vezi mai jos rezumatul video al partidei Spania-Anglia 2-0: