• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Golgheterul la zi în Bundesliga, în Europa, în clasamentul pentru Gheata de Aur și în preliminariile pentru Euro 2016, Robert Lewandowski, nu va fi folosit în meciul amical cu Cehia, de marți, 17 noiembrie, de la ora 21:45. Alături de el, selecționerul Adam Nawalka îi mai menajează pe Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Lukasz Fabianski (Swansea) și Grzegorz Krychowiak (Sevilla), câțiva din jucătorii care au dus greul campaniei de calificare la Euro 2016.

Decizia selecționerului i-a enervat, însă, pe unii dintre fanii polonezi. Aceștia își cer acum banii pe bilete înapoi, potrivit presei de la Varșovia. ”Am discutat despre asta și mi s-a dat liber. E mai bine pentru mine, mă pot odihni, mai ales că am jucat în toate meciurile de la startul sezonului. În plus, antrenorul poate să testeze noi jucători. Avem nevoie de o echipă puternică și de un lot numeros pentru Euro 2016”, a explicat Krychowiak, mijlocașul Sevillei.

La fel s-a întâmplat și cu Lewandowski. Căpitanul polonezilor s-a întors, la cererea sa, la Bayern Munchen, după amicalul cu Islanda, câștigat cu 4-2 de ”leși”, în care Lewa a reușit o ”dublă”.

”Recordurile sunt opționale, dar cel mai important este să fiu la 100% în meciuri. Cândva, voiam să joc în toate partidele posibile. Acum, sunt mai matur și mai înțelept și înțeleg că am nevoie de o pauză din când în când”, a declarat și atacantul bavarezilor.

Absențele celor mai mari nume din naționala Poloniei a fost primită cu dezamăgire de fani care au cumpărat bilete la meciul care se va disputa la Wroclaw. ”Nu e corect. Ar fi trebuit să ne spună de la început, nu ne-am mai fi cumpărat bilete”, este doar unul dintre comentariile lăsate de fani pe site-urile poloneze. Unii dintre suporteri au luat legătura cu Federația Poloneză de Fotbal, scrie onet.pl, cerându-și banii înapoi. ”Este revoltător. Am plătit 40 de zloți (10 euro) pentru a-i vedea pe acești jucători și nu îmi pot vedea cei mai mari idoli”, a spus un alt microbist.

Polonia s-a calificat la Euro de pe locul 2 din grupa D, în spatele Germaniei la doar un punct. Irlanda, a treia clasată în grupă, a obținut aseară biletele pentru turneul final, după ce a trecut cu 2-0 de Bosnia. În tur, rezultatul a fost 1-1.