• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fotbalul din România se mândrește cu tinerii apăruți în ultima vreme, dar unul dintre fotbaliștii de viitor, care joacă la un club important din Europa, nu se află nici în lotul naționalei U17, la categoria lui de vârstă. Portarul Ionuț Rus este singurul român de pe lista celor 60 de tinere talente recomandate de britanicii de la The Guardian.

"60 dintre cele mai bune tinere talente în fotbalul mondial" este titlul articolului în care publicația din Anglia face o trecere în revistă a celor mai talentați fotbaliști născuți în anul 2000. Real Madrid a plătit 45 de milioane de euro pentru brazilianul Vinicius junior, care până acum este de departe cel mai cunoscut și mai valoros jucător de pe această listă. Acesta va ajunge pe Santiago Bernabeu în iulie 2018, când va împlini 18 ani.

În vârstă de 17 ani, portarul supranumit "Donnarumma al României" a debutat deja la prima echipă a lui Lazio, în martie 2017, la un meci de pregătire cu Real Carsoli, când a intrat în minutul 52 și nu a primit gol în victoria cu 9-0.

În ciuda laudelor și a prezenței la un club galonat, Rus nu este un obișnuit al reprezentativei U17 a României, cea care la finalul lunii octombrie s-a calificat la Turul de Elită pentru Campionatul European. La ultimele 3 meciuri ale României la această categorie de vârstă, cei 3 portari au fost Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Răzvan Ducan (Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș / CS Unirea Petrolul Videle) și Ștefan Dobre (Centru Național de Pregătire Timișoara / LPS Banatul Timișoara).

Pe 6 decembrie, echipa U17 a României își va afla adversarii din Turul de Elită, competiție premergătoare Campionatului European.

Ionuț Rus a ajuns la Lazio la începutul anului 2016, de la LPS Banatul Timișoara. Transferul s-a realizat atunci cu larga contribuție a lui George Ogăraru, care a oferit recomandări către șeful Academiei biancoceleste, olandezul Joop Lensen. Înainte să ajungă la clubul de pe Olimpico, românul a fost în probe și la Nottingham Forrest.

50.000 de euro este actuala cotă de piață a lui Rus, potrivit site-ului transfermarkt.de.