• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pe 29 octombrie 1994 începea aventura lui Raul Gonzalez în fotbal şi ea s-a încheiat în noaptea de 15 spre 16 noiembrie 2015. Au fost 21 de ani în care atacantul spaniol a disputat 1.013 jocuri şi a marcat 427 de goluri, câştigând nu mai puţin de 22 de titluri.

Ultimul a venit chiar la meciul de retragere, în care echipa sa, New York Cosmos, a câştigat finala NSAL (liga secundă americană), după 3-2 cu Ottawa. Ajuns la 38 de ani, Raul va prelua o funcţie de conducere la centrul de formare al clubului. Deşi nu a reuşit să marcheze, Raul a fost autorul pasei decisive la ultimul dintre cele trei goluri marcate de argentinianul Gaston Cellerino (min.85). 

VEZI AICI MOMENTELE DE BUCURIE ALE LUI RAUL

"Pe lângă cele mai importante titluri pe care le-am câştigat în carieră, cel mai mult a contat dragostea pe care am primit-o de la multă lume, de la toate cluburile la care am jucat şi chiar şi de la rivali.

Este ca un vis: ultimul meu meci să fie o finală câştigată. Voi vedea ce voi face în continuare. În această seară, vreau doar să sărbătorim", a comentat Raul, care a fost purtat pe braţe de coechipieri după meci.

 

Partida cu Ottawa a fost ultima şi pentru Marcos Senna (39 de ani), mijlocaşul închizător al "Furiei Roja" de la Campionatul European din 2008, câştigat de spanioli. "A fost o plăcere şi un motiv de mândrie să îmi termin cariera alături de Senna", a spus Raul.

Cristiano Ronaldo este cel care a preluat tricoul cu numărul 7 de la Raul şi care i-a depăşit recordul de goluri marcate pentru Real. Lusitanul a avut un mesaj pentru atacant: "Vreau să te felicit pentru cariera nobilă pe care ai avut-o. Pentru mine, ai fost un exemplu, nu doar ca jucător, ci şi ca persoană. Ai fost fantastic în cei peste 20 de ani de carieră şi mi-aş fi dorit să jucăm împreună la Madrid mai mult decât am făcut-o, pentru că vei fi mereu numărul 1 aici", a afirmat triplul câştigător al Balonului de Aur.

Raul Gonzalez a evoluat în tricoul lui Real Madrid în perioada 1994-2010, în care a marcat 323 de goluri. În cele 21 de sezoane petrecute în fotbal, fostul internaţional iberic (44 de goluri în 102 prezenţe) a mai jucat la Schalke, în Germania, unde a marcat 40 de goluri în 98 de meciuri, ajutând echipa să ajungă în 2011 în semifinalele Champions League şi la Al Sadd (Qatar).