• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Anglia a revenit spectaculos la Berlin, după ce a fost condusă cu 2-0, şi a obţinut o victorie de palmares, scor 3-2, împotriva Germaniei.

Având în minte disputa din urmă cu 15 ani, când britanicii obţineau o victorie uriaşă împotriva nemţilor, scor 5-1, elevii lui Hodgson au intrat extrem de motivaţi în teren. Doar că adversarii, cu o linie ofensivă ideală - Muller, Ozil, Reus - le-au tăiat repede avântul.

Arbitrul asistent a văzut greşit offside la o fază în care Gomez a reuşit să înscrie, însă la pauză tot gazdele au intrat în avantaj, după ce Kroos a fructificat assistul lui Ozil (cel mai bun pasator din Premier League).

Nemţii au profitat de nesincronizările adversarilor din defensivă, de după accidentarea gravă a unuia dintre cei mai în formă portari din Anglia (Butland, de la Stoke, a fost schimbat în prelungirile primei părţi) şi au mărit turaţia în partea secundă.

Golul lui Gomez ('57) a venit firesc, însă paradoxal acest moment i-a trezit pe englezi. Kane a punctat după doar patru minute, pentru ca golgheterul liderului la zi din Premier League, Jeremy Vardy, să înscrie pentru prima oară la naţională, cu 15 minute înainte de final (cu călcâiul!). El a devenit astfel primul jucător al lui Leicester care înscrie pentru Anglia de la Lineker, în 1985.

Germanii nu au mai avut forţa să revină şi tot oaspeţii au fost aproape de gol, prin puştiul minune al lui Spurs, Delle Alli ('85). În prelungiri, englezii au dat totuşi lovitura decisivă, un alt jucător al lui Tottenham, Eric Dier, reluând cu capul perfect o centrare din corner a lui Henderson.

De notat că victoria obţinută de englezi reprezintă al şaselea meci la rând dintre cele două combatante unde succesul îi aparţine formaţiei oaspete.

Echipele de start

Germania

Neuer - Can, Rudiger, Hummels, Hector - Khedira, Kroos - Muller, Ozil, Reus - Gomez

Anglia

Butland - Clyne, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Henderson - Lallana, Alli, Welbeck - Kane

După incidentele de la Bruxelles, din această săptămână, măsurile de securitate la stadionul din Berlin au fost fără precedent. Germania avea în minte şi amicalul cu Franţa, disputat exact în seara atentatelor de la Paris, din toamna lui 2015.