• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Fotbalul evoluează de la an la an, iar arbitrajul nu face excepție. După introducerea pe scară tot mai largă a tehnologiei de linia porții și a arbitrilor adiționali, olandezii vor testa în stagiunea viitoare primul arbitru "video".

Oficialii federației olandeze au primit undă verde din partea celor de la FIFA pentru a testa acest sistem în stagiunea viitoare. "Proiectul există încă din 2011 și în acești ani am apucat să-l dezvoltăm și să-l perfecționăm. E timpul pentru asemenea modificări pentru că în acest mod jocul va fi unul corect și se vor evita greșelile care pot decide rezultatul unui meci" a declarat Gijs de Jong.

Modelul arbitrului "video" a fost implemantat cu succes în SUA, atât la baschet cât și la fotbal american. Singura problemă care ar putea fi generată de introducerea arbitrului "video" ar fi fragmentarea exagerată a meciurilor și dinamicii acestora.

Aproximativ 25 de meciuri din fotbalul olandez vor beneficia de această nouă tehnologie începând din sezonul umrător iar modelul va fi testat și în alte competiții europene.

"Viteza jocului a crescut foarte multe, miza meciurilor e mult mai marem, așa că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta arbitrii. Centralii pot cere ajutorul arbitrului video iar aceștia pot semnala de asemenea dacă observă un detaliu pe care cei din teren l-au scăpat" a mai adăugat oficialul olandez.