• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Lăsat în afara lotului, la fel ca și Depay, cu care a avut o altercație la un antrenament, de antrenorul Danny Blind, Van Persie a găsit un aliat în fostul său coleg de la lotul național Wesley Sneijder. Portocala Mecanică, care nu s-a calificat la Euro 2016, joacă două meciuri amicale, pe 13 și 17 noiembrie, cu Țara Galilor și Germania, dar atacantul lui Fenerbahce nu se află în lot.

Sneijder susține că atacantul de 32 de ani nu ar trebui să lipsească din naționala Olandei, dacă este la sută la sută din punct de vedere fizic. Decarul lui Galatasaray a amintit că Van Persie a jucat în ultimele șase meciuri ale lui Fenerbahce, astfel încât scuza oficială a lui Blind, că Van Persie ”n-ar fi în formă”, nu are acoperire în realitate.

„Van Persie, când e la sută la sută din punct de vedere fizic, nu are voie să lipsească din echipa Olandei. Dar nu este treaba mea să determin cine este în formă fizică bună și cine nu”, a declarat Sneijder pentru cotidianul olandez Algemeen Dagblad.

Mijlocașul Galatei nu uită că și el a fost în situația de acum a lui Van Persie. ”Acum doi ani am fost în același punct și sunt doar două lucruri pe care le poți face în această situație. Ori arunci prosopul, ori tragi din greu la antrenamente și în meciuri pentru a le arăta tuturor că au greșit în privința ta. Eu am ales varianta a doua și sper ca Robin să facă la fel.

Știu cum e. Treci prin iad în aceste momenet. Mai întâi pierzi banderola de căpitan, iar apoi totul pare să ți se scurgă printre degete”, a mai spus Sneijder.

Olanda a terminat pe locul trei la ultima Cupă Mondială, de anul trecut, din Brazilia, dar a ratat calificarea la Euro 2016, după ce a terminat doar pe locul 4 în grupa A a preliminariilor europene, cu patru victorii și un egal în zece partide.