• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

În paralel cu disputa Italia - România, în Europa au avut loc o serie de alte partide amicale. Cel mai interesant dintre ele a fost, fără îndoială, Anglia - Franţa, încheiat cu victoria formaţiei lui Hodgson, scor 2-0.

Fotbalul în Europa se joacă sub ameninţare teroristă. După ce dimineaţă s-a decis ca Belgia - Spania să nu se dispute din cauza pericolului unui atentat, şi Germania - Olanda a fost anulat. Iar Anglia-Franţa s-a disputat cu tragedia de vineri, de la Paris, încă vie în mintea tuturor. Formaţia lui Deschamps, în special, a fost vizibil marcată de tragicele evenimente, astfel că fotbalul a trecut în planul secund.

În aceste condiţii, victoria britanicilor a venit firesc, chiar dacă pentru aceştia au evoluat o serie de jucători tineri. Cel mai bun jucător al meciului a fost Rooney, care a reuşit un gol şi o pasă de gol pentru reuşita lui Alli. Graţie reuşitei din această seară, atacantul lui United, cel mai bun marcator din istoria Angliei, a ajuns la a 51-a reuşită pentru naţională. El l-a egalat astfel pe Henry, golgheterul all-time al Franţei.

Anglia are o singură înfrângere după Mondialul din 2014, cea de săptămâna trecută, contra Spaniei. În rest, Rooney&Co au un palmares impresionant, în cele 16 partide disputate de atunci marcând 38 de goluri şi primind doar 7 (11 meciuri fără gol încasat)

 Wembley-ul a fost din nou "îmbrăcat" în albastru, alb şi roşu, steagul Franţei

Rezultatele amicalelor de marţi

Macedonia - Liban 0-1

Rusia - Croaţia 1-3

Azerbaijan - Moldova 2-1

Estonia - Sant Kitts şi Nevis 3-0

Turcia - Grecia 0-0

Luxemburg - Portugalia 0-2

Austria - Elveţia 1-2

Italia - România 2-2

Polonia - Cehia 3-1

Slovacia - Islanda 3-1

Anglia - Franţa 2-0