• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Terorismul afectează din nou persoanele implicate în lumea sportului. Soția lui Fegor Ogude (foto, în alb), un fotbalist din naționala Nigeriei, care în prezent e legitimat la Amkar Perm, în prima ligă din Rusia, a fost răpită în țara natală.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă din Rusia, familia mijlocașului a plecat în vacanță, în Nigeria. Potrivit presei internaționale, soția lui Ogude și cei doi copii au fost atacați chiar în apropierea casei lor din Warri, un oraș din sudul țării. Mai mulți bărbați neidentificați au obligat-o pe femeie să urce într-o mașină și au plecat în viteză, fără a se atinge de copii.

Fotbalistul a aflat de incident de la fratele său și a contactat imediat poliția. Mașina a fost găsită, în cele din urmă, la aproximativ 30 de kilometri de oraș. Răpitorii încă nu au luat legătura cu Fegor, iar familia nu știe nimic despre Maimunat Ogude (foto jos, alături de Fegor).

Clubul Amkar Perm este alături de jucător. Directorul executiv, Denis Maslov, a anunțat: "Răpitorii nu au avut nicio cerință. Dacă vor apărea vreunele, clubul va ajuta, pe cât posibil".

Potrivit primelor informații, răpitorii ar face parte din Boko Haram, un grup extremist islamist din nord-estul Nigeriei, care mai activează în Niger, Ciad și Camerun, sub conducerea lui Abubakar Shekau. Boko Haram are legături cu al-Qaeda, iar în martie 2015 și-a anunțat loialitatea față de ISIS.

16 selecții are Fegor Ogude în prima reprezentativă a Nigeriei, pentru care a debutat în 2011.