• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, Argentina va juca fără starul Lionel Messi, potrivit selecționerului Gerardo "Tata" Martino. În schimb, căpitanul pumelor va fi o piesă de bază la Copa America, întrecere în care naționala Albiceleste a jucat finala în 2015, cu decarul fiind declarat cel mai bun jucător al turneului.

Anunțul a fost făcut cu mai puțin de 6 luni rămase până la cea de-a 28-a ediție a Jocurilor Olimpice în era modernă. Messi va avea liber în luna august, pentru a se odihni pentru noul sezon, mai ales că în iunie va juca la Copa America, întrecerea care în acest an serbează 100 de ani de la înființare.

De altfel, singurul triumf al lui Messi cu naționala Argentinei la nivel de seniori a fost obținut la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. A mai câștigat și Campionatul Mondial de tineret (2005), iar cu prima reprezentativă a terminat pe poziția a doua Cupa Mondială din 2014 (pierdută cu 0-1 în fața Germaniei, după prelungiri) și Copa America 2015 (pierdută cu Chile, scor 1-4 la loviturile de departajare - VIDEO).

Brazilia, țara gazdă, îl va avea în echipă la JO pe Neymar, colegul lui Messi din atacul Barcelonei.

"Să îl expunem pe Leo folosindu-l în încă o competiție, după tot fotbalul pe care l-a jucat, ar fi un exces. Ne-ar urmări acest lucru, având în vedere ce ne așteaptă în a doua parte a anului. Judecata dictează și spune că el și alți jucători aflați în poziția lui ar trebui să joace doar la Copa America", a spus Gerardo Martino, potrivit publicației argentiniene Clarin.

"Având în vedere cât fotbal joacă, pentru că mulți dintre jucătorii noștri ajung până în fazele terminale ale competițiilor internaționale, este logic să luăm de pe umerii lor greutatea de a juca la Copa America și la Jocurile Olimpice. Cred că este mai important pentru ei să fie în formă pentru preliminariile Cupei Mondiale și să poată petrece perioada din presezon alături de cluburile lor", a mai spus selecționerul echipei naționale a Argentinei.

La Jocurile Olimpice, toate echipele au impus să aibă în lot doar 3 jucători cu vârste mai mari de 23 de ani.

Pe 5 august va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2016.

Messi, este nominalizat la Premiile Digi Sport, în categoria Sportivul Anului. Votează-ți și tu favoriții AICI