• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Kazuyoshi Miura, care va împlini 50 de ani luna aceasta, a semnat un nou contract cu Yokohama FC, echipă din liga a doua japoneză.

Miura, care s-a retras iniţial din fotbal în urmă cu 17 ani şi jumătate, este cel mai vârstnic fotbalist din istoria ligii japoneze. Sezonul trecut, Kazuyoshi Miura a înscris două goluri în 20 de partide jucate la Yokohama FC. De-a lungul carierei, Miura a jucat şi în Europa, la Dinamo Zagreb (Croaţia) şi Genoa (Italia). Japonezul a înscris 55 de goluri în 89 de selecţii pentru naţionala niponă.

Kazuyoshi Miura a ajuns la Yokohama FC în 2005, la vârsta de 38 de ani, devenind cel mai vârstnic fotbalist din prima ligă japoneză la acea vreme. "Sper să continuu la fel, cu toată puterea mea, împreună cu cei din club şi suporterii care mi-au acordat întotdeauna sprijin", a spus Miura, care va intra în al 32-lea sezon al carierei, citat de BBC.

Atacantul japonez şi-a început cariera profesionistă în Brazilia, la Santos, şi a debutat în 1986. De atunci, Miura a mai jucat la Matsbubara, Piracicaba, Coritiba, Tokyo Verdy, Genoa, Dinamo Zagreb, Kyoto Sanga, Vissel Kobe şi Sydney FC. Acesta şi-a trecut în palmares şi cinci trofee la nivel de club: un titlu cu Dinamo Zagreb, un titlu, o Cupă şi două Cupe ale Ligii cu Tokyo Verdy.