• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Un internațional iranian a fost trimis la închisoare, după ce a publicat pe rețelele sociale mai multe fotografii cu el însoțit de femei care nu purtau vălul islamic, acel ”hijab”, conform legii iraniene.

Sosha Makani, în vârstă de 29 de ani, goalkeeper-ul lui Persepolis, a fost arestat pe 4 ianuarie și trimis la închisoare, după mai multe plângeri anonime.

Agenția de știri Mizan din Iran a făcut publică arestarea și încarcerarea goalkeeperului, anunțând totodată că unul dintre reclamanți și-a retras ulterior plângerea.

Makani va rămâne în închisoare până la finalizarea unei anchete pentru ”publicarea de fotografii care duc la proliferarea corupției și prostituției în societate”.

Avocatul portarului, Behnam Alimohammadi, a declarat că fotbalistul nu este vinovat și că i-a fost ”spart” contul de Telegram (rețeaua socială pe care au apărut fotografiile).

Alimohammadi susține că Makani a pus la dispoziția autorităților dovezi că i-a fost ”spart” contul, iar poliția analizează acum dovezile.

Fotografiile cu pricina îl înfățișează pe Makani împreună cu trei femei tinere, iar într-una dintre ele portarul o ține de mână pe una dintre ele, în timp ce într-o altă fotografie apare dansând cu o alta.

În Iran sunt interzise atât apariția publică a femeilor fără hijab, cât și relațiile între două persoane de sexe diferite, dacă între ele nu există o legătură de rudenie sau nu sunt căsătorite, afișate în public.