• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Leroy Sane, în vârstă de 19 ani, ar putea fi prima "bombă" a iernii pe piața transferurilor și e pe cale să devină cel mai scump fotbalist german din toate timpurile. 55 de milioane de euro oferă Manchester City pentru tânărul de la Schalke 04, potrivit publicației Bild.

Luni, 4 ianuarie, se deschide perioada de mercato din campionatele mari, iar pe piața transferurilor au început să circule ofertele. Unul dintre cei mai interesanți jucători se anunță a fi Leroy Sane (foto, în dreapta), de la Schalke, care în în 2015 a debutat și în naționala mare a Germaniei. E al doilea jucător ca viteză în Bundesliga, după Aubameyang, iar nemții îi laudă și calitățile tehnice, recomandându-l drept unul dintre cei mai spectaculoși fotbaliști.

Pe finalul anului 2015, s-a aflat de interesul real al lui Manchester City pentru tânărul Sane, dar managerul lui Schalke, Horst Heldt, spunea: "Nu vrem să îl vindem pe Leroy și el nu vrea să plece de la noi. Atâția bani nu are nici Manchester City".

Mai are doi frați care joacă fotbal: Kim Sane (20 de ani, FC Nurnberg 2) și Sidi Sane (la juniorii lui Schalke). Tatăl lor este Souleyman Sane (acum în vârstă de 54 de ani), fost internațional senegalez, cu 55 de meciuri în prima reprezentativă. Mama lor este Regina Weber (acum în vârstă de 52 de ani), fostă campioană a Germaniei la gimnastică.

4 goluri și 4 pase decisive în cele 17 etape de Bundesliga disputate are în acest sezon stângaciul care poate juca oriunde în atac, cu predilecție pe partea dreaptă.

8 milioane de euro este actuala cotă de piață a lui Leroy Sane, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Top 5 cei mai scumpi jucători germani

1. Mesut Ozil - 50 de milioane de euro (de la Real Madrid la Arsenal)
2. Mario Gotze - 37 de milioane de euro (de la Borussia Dortmund la Bayern Munchen)
3. Julian Draxler - 36 de milioane de euro (de la Schalke la Wolfsburg)
4. Andre Schurrle - 32 de milioane de euro (de la Chelsea la Wolfsburg)
5. Toni Kroos, Mario Gomez, Manuel Neuer - 30 de milioane de euro