• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Amicalul Anglia – Franța, 2-0, a prilejuit moment emoționante înainte de start. Toți spectatorii de pe Wembley au cântat imnul Franței, La Marseillaise, ale cărui versuri au fost proiectate pe ecran. Bacary Sagna a recunoscut că a avut lacrimi în ochi în acele momente.

Întregul stadion a fost drapat în culorile tricolorului francez, care a fost reprodus întro dimensiune uriașă și la una dintre peluze. A urmat după imnuri minutul de reculegere, de asemenea impresionant. “Am avut lacrimi în ochi. Inevitabil. Ca toți ceilalți. Sunt francez și când ceva i se întâmplă poporului francez, mi se întâmplă mie. Tot ceea ce s-a întâmplat vineri ne va urmări pentru mult timp!”, a declarat Bacary Sagna, internaționalul francez care joacă pentru Manchester City.

Un alt moment emoționant a avut loc în minutul 57, când pe teren a intrat Lassana Diarra, a cărui verișoară a fost ucisă în atacurile teroriste de vineri, de la Paris. Spectatorii l-au primit în picioare, aplaudând, în momentul în care a intrat în locul lui Cabaye.

E interesant faptul că antrenorul Franței, Didier Deschamps, a aflat în timp ce echipele erau la încălzire că amicalul Germania – Olanda a fost anulat din cauza amenințărilor unui atac terorist la Hanovra, dar a decis să nu le comunice jucătorilor săi asta. “Am discutat despre asta pe marginea terenului, cu staful, și am decis că nu e nevoie să le comunicăm jucătorilor. Atmosfera era suficient de încărcată. Era ceva ce nu aveam nevoie să încărcăm în plus.”

Întreaga seară de la Londra i-a impresionat pe francezi și cel mai mare cotidian de sport din lume, L’Equipe, a avut miercuri de dimineață prima pagină dedicată momentelor de pe Wembley, titrând: ”Thank you”.