• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Skoda Xanthi, formație antrenată de Răzvan Lucescu, a pierdut sâmbătă pe terenul lui AEK Atena, la limită, 1-2, în etapa a 17-a a campionatului Greciei. Oaspeții au ratat un penalty la 1-2 și tehnicianul român crede că astfel echipa sa a făcut cadou victoria adversarilor.

AEK, antrenată de uruguayanul Gustavo Poyet, a deschis scorul prin Aravidis, în minutul 10, dar francezul Karim Soltani a egalat pentru Xanthi după doar 7 minute. Helder Barbosa a stabilit scorul final, în minutul 53.

Ovidiu Herea a fost titular, dar în minutul 58 a ieșit de pe teren, fiind înlocuit de Kapetanos. Acesta a scos penalty-ul din minutul 64 pe care portarul Giannis Anestis l-a apărat în fața lui Dani Nieto. Anestis avea să fie declarat omul meciului la final, gazzetta.gr scriind că a avut patru intervenții salvatoare în fața jucătorilor de la Skoda.

După meci, Lucescu junior a spus că victoria atenienilor e un cadou făcut de echipa sa: “Am început prost meciul, cu prea multă frică, am pierdut prea multe baloane la mijlocul terenului. Apoi am ratat penalty-ul, încă o șansă mare în ultimele minute și am făcut cadou această victorie.”

Ovidiu Herea a fost și el de părere că echipa sa putea pleca cu un rezultat favorabil de la Atena: “Ăsta e fotbalul, am fost ghinioniști astăzi. E prea devreme acum să vorbim despre poziția pe care vom termina campionatul.”

Xanthi e în acest moment pe locul 12, cu 17 puncte, unul mai mult decât primul loc retrogradabil. AEK e a doua în clasament, 33 de puncte, dar prima clasată, Olympiakos, are maximum de puncte, 48, după 16 runde.