• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Mijlocaşul Yaya Toure, căpitanul selecţionatei Cote d'Ivoire, campioana Africii în 2015, e supărat și consideră lamentabil faptul că a fost devansat în ancheta pentru desemnarea ''Jucătorului african al anului'' de către gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang, care s-a făcut remarcat doar la nivel de club, în Europa, unde evoluează pentru formaţia germană Borussia Dortmund.

“Sunt foarte, foarte dezamăgit. Este trist să vezi că Africa reacţionează în acest mod, că nu dă importantă lucrurilor africane.”, a declarat Yaya Toure, jucătorul echipei engleze Manchester City, într-un interviu acordat postului de radio RFI.

Aubameyang a reuşit un an 2015 foarte bun cu Borussia Dortumund, însă nu şi cu selecţionata Gabonului, eliminată în primul tur al Cupei Africii pe Naţiuni de anul trecut, câştigată de selecţionata ivoriană, condusă de Toure. Acesta a avut, în schimb, o evolueze mai puţin strălucitoare alături de Manchester City.

”Cred că este ruşinos pentru Africa, iar un asemenea comportament este indecent. Însă ce poţi să faci? Noi, africanii, nu arătăm că Africa este importantă în ochii noştri, ci privilegiem mai mult exteriorul decât propriul nostru continent. Iar acest lucru este lamentabil!”, a mai spus Yaya Toure.

”Voi da un exemplu: Lionel Messi a câştigat toate trofeele, însă Cristiano Ronaldo este cel care primeşte Balonul de Aur 2015 (trofeu care va fi decernat luni - n.red). Ce aţi spune atunci? Ar fi nedrept!”, a adăugat internaţionalul ivorian, în vârstă de 32 ani.

Pierre-Emerick Aubameyang a fost ales, pentru prima oară în cariera sa, Jucătorul african al anului, în faţa lui Yaya Toure, care a primit de patru ori acest trofeu, un record pe care îl împarte cu camerunezul Samuel Eto'o, în urma votului selecţionerilor şi directorilor tehnici ai federaţiilor afiliate la Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), care a organizat ceremonia de organizare a premiilor joi seara, la Abuja.

Agerpres