• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Experienţa lui Florin Costea în Irak, la Zakho FC, nu a fost una fericită. Însă doar din punct de vedere sportiv, pentru că în plan financiar fostul atacant al Universităţii Craiova şi al Stelei a avut motive să fie mulţumit.

Într-un interviu pentru ProSport, Salih Jaber, cel care a intermediat transferurile mai multor jucători români în Irak, a dezvăluit că Florin Costea a câştigat nu mai puţin de 90.000 de dolari, deşi nu a putut juca, din cauza accidentărilor.

"Florin Costea a jucat un minut. A venit, a luat banii şi a plecat, pentru că era accidentat. Nu i s-au cerut banii înapoi. A jucat un singur minut şi a primit 90.000 de dolari", a povestit fostul fotbalist al Craiovei.

Costea nu a fost singurul român care s-a îmbogăţit la Zakho. Jaber se plânge, însă, că majoritatea au dezamăgit, în ciuda sumelor mari de bani pe care le-au încasat.

"Costea a primit 90.000 de dolari la semnătură, Mihai Leca a primit 40.000, adică jumătate din salariu. Plimbări în oraş, băutură, internet. Asta făceau toată ziua. Lui Daminuţă i-am spus că poate să joace doar pentru faptul că are Inter în CV şi va rămâne mult timp.

Din păcate, am adus ospătari, nu fotbalişti. Au luat banii, i-a durut în fund şi au plecat. 'Sunt accidentat, nu vreau să joc'. Mihai Leca e singurul care a făcut treabă", a spus Jaber.

Nici Ilie Stan nu a scăpat de critici. "M-a sunat un an să-i caut echipă. Am spus că îi aducem cele mai bune condiţii. L-am adus pe patron în România pentru a negocia cu el. I-am spus că poate să stea 10 ani, dacă vrea, i-am oferit şi bani la semnătură, şi comision la jucători. El cerea într-una bani. Dă-mi 3.000, dă-mi 5.000, dă-mi 7.000, când avea nevoie. A luat 200.000 de dolari şi a stat 80 de zile", şi-a amintit Salih Jaber.