• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fundașul lui Real Madrid, Fabio Coentrao, a plătit un bărbat cu suma de 4.000 de euro care să-l ajute să trișeze la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere.

Jucătorul de 29 de ani a recurs să trișeze la proba teoretică deoarece era aparent disperat să obțină permisul de conducere înainte să se mute din Portugalia în Spania, în 2011. Astfel că a decis să plătească pe cineva cu suma de 4.000 de euro care să-l ajute să trișeze.

Fotbalistul și bărbatul plătit au comunicat prin semne astfel încât să înșele vigilența observatorilor din sala de examinare.

Potrivit portughezile de la O'Jogo, persoana plătită să-l asiste pe Coentrao i-a furnizat toate răspunsurile corecte, astfel încât fotbalistul nu a trebuit să reia examenul teoretic pentru obținerea permisului auto în Spania.

Cu toate acestea, apărătorul lusitan a fost dat în vileag și trebuie acum să plătească o amendă drept urmare a unei decizii definitive și executorii luată de un judecător din Braga. Fotbalistul va achita astfel suma de 3.000 de euro, bani care se vor îndrepta, indică ziarele portugheze, spre o fundație caritabilă din Braga, care se ocupă cu distribuirea de alimente pentru oamenii nevoiași.

Fundașul a venit la Real Madrid în anul 2011, după ce ”galacticii” au plătit suma de 30 de milioane de euro Benficăi Lisabona. Ulterior, în sezonul 2015 - 2016, Coentrao a fost cedat sub formă de împrumut pentru un an francezilor de la AS Monaco.

Actuala înțelegere cu liderul la zi din Primera Division expiră la finalul sezonul 2018-2019. Portughezul are un sezon destul de slab pentru Real Madrid. Ținut departe de gazon din cauza accidentărilor, Coentrao a bifat doar patru meciuri în toate competițiile, din care unul în La liga, două în Chmapions League și unul Cupa Spaniei.

VEZI AICI PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Coentrao este însă departe de fotbaliștii români, celebrii în cazul „Mafia permiselor din Argeş" din anul 2008. Mai mulți fotbaliști cu renume din Liga 1 și-au obținut, pe bani, permisele de conducere.

Sumele medii vehiculate pentru obținerea unui permis erau de aproximativ 1.000 de euro.

Majoritatea fotbaliștilor implicați în această afacere erau legitimați la FC Argeș, Dinamo și Universitatea Craiova, printre care Alexandru Ropotan, Andrei Prepeliță, Ciprian Tănasă, Alin Chița, Andrei Mărgăritescu sau Cristi Tănase.