• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Accidentarea suferită de Samuel Umtiti în remiza dintre FC Barcelona şi Celta Vigo, scor 2-2, le-a dat planurile peste cap catalanilor, dar şi lui Javier Mascherano.

Potrivit cotidianului Sport, în actualul context, şansele ca argentinianul să plece de pe Camp Nou în ianuarie sunt minime, pentru că liderul din La Liga ar rămâne descoperit în apărare.

Umtiti s-a accidentat la coapsă, la faza care s-a încheiat cu al doilea gol al galicienilor, iar fundaşul francez va fi indisponibil opt săptămâni. Astfel, jucătorul de 24 de ani ratează El Clasico, programat pe 23 decembrie, şi îl lasă pe Ernesto Valverde cu o problemă în plus de rezolvat.

Pe termen scurt, soluţiile pe care antrenorul formaţiei blaugrana sunt folosirea lui Mascherano sau a lui Thomas Vermaelen. Belgianul nu pare, însă, să se bucure de încrederea antrenorului, fiind folosit doar 108 minute în această ediţie de campionat.

În ceea ce-l priveşte pe Mascherano, acesta a jucat doar de şase ori în actualul sezon, la finalul căruia aproape sigur se va despărţi de gruparea blaugrana. Sud-americanul de 33 de ani ar fi fost dispus să plece încă din ianuarie, având oferte din China, dar absenţa de durată a lui Umtiti face ca un posibil transfer al lui "El Jefecito" să fie puţin probabil în acest moment.

Lucrurile s-ar putea schimba dacă Barcelona va decide să activeze clauza de transfer a columbianului Yerry Mina (23 de ani), de la Palmeiras.