• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Andres Iniesta a dat naştere unui nou caz la FC Barcelona, după ce l-a contrazis pe preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, care anunţase un acord de principiu cu mijlocaşul de 33 de ani pentru prelungirea contractului.

La fel ca în cazul lui Leo Messi, actuala înţelegere dintre jucător şi vicecampioana Spaniei este valabilă până la finalul acestui sezon. În aceste condiţii, declaraţia lui Iniesta când a fost întrebat despre acordul cu Barça - "Nu pot confirma!" - a pus şi mai mult gaz pe foc la gruparea catalană.

Cotidianul catalan Sport susţine, însă, că situaţia nu este deloc dramatică. "Don Andres" nu a dorit să creeze o controversă, iar reacţia sa se explică prin faptul că a fost luat prin surprindere de întrebarea jurnaliştilor prezenţi la aeroport, la revenirea naţionalei Spaniei din Liechtenstein, unde ibericii au câştigat cu 8-0, iar căpitanul blaugrana a fost integralist.

Mai mult decât atât, sursa citată notează că Barcelona i-a prezentat deja o schiţă a unui nou contract, care prevede ca mijlocaşul să-şi poată prelungi sau rezilia înţelegerea după fiecare sezon. Propunerea îi place fotbalistului, dar anumite detalii trebuie încă puse la puncte, înainte de semnătură.

În orice caz, Iniesta îşi doreşte ca discuţiile privind prelungirea contractului să aibă loc cu discreţie. Negocierile vor continua în următoarele săptămâni, iar jurnaliştii de la Sport scriu că ar fi cu adevărat o mare supriză ca jucătorul care a adus Spaniei singurul titlu mondial din istoria sa, în 2010, să nu rămână la clubul al cărui tricou l-a îmbrăcat toată cariera.

Barcelona are motive de optimism. Tatăl lui Iniesta, Jose Antonio Iniesta, a dat asigurări că fiul său va continua pe Camp Nou, iar reprezentantul jucătorului, Ramon Sostres, a trimis un mail conducerii, în care ar fi spus că el şi clientul său acceptă condiţiile generale ale noului contract. Tocmai din acest motiv, Bartomeu a ieşit public pentru a anunţa existenţa unui "acord de principiu".