• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Barcelona a câştigat meciul cu Las Palmas cu 3-0, în timp ce, în afara stadionului, separatiștii catalanii se luptau cu autoritățile spaniole, care încercau să blocheze referendumul declarat ilegal de Guvernul de la Madrid. Bartomeu, preşedintele grupării de pe Camp Nou, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că echipa sa se va muta în alt campionat, dacă Catalonia îşi va câştiga independenţa.

Duelurile dintre Real şi Barcelona, care fac deliciul a sute de milioane de fani de pe întregul glob ar putea să devină posibile în curând doar în Liga Campionilor. Prin vocea preşedintelui, Barcelona a anunţat că va evolua într-un alt campionat, dacă regiunea din care face parte îşi va declara independenţa.

E foarte posibil ca spusele numărului unu de pe Camp Nou să fie spuse la "cald" şi să aibă legătură cu faptul că gruparea blaugrana nu a găsitu înţelegere la Federaţia Spaniolă şi la Ligă. Barcelona voia ca meciul cu Las Palmas să fie amânat, dar în cele din urmă s-a desfăşurat cu porţile închise. În cazul în care ar fi refuzat să joace, FC Barcelona ar fi pierdut partida cu 0-3 la masa verde și ar fi fost penalizată cu trei puncte.

"Clubul nostru susţine independenţa Cataloniei. Ieri am vrut să jucăm cu porţile închise, pentru ca lumea să înţeleagă indignarea noastră. Membrii cotizanţi au dorit ca partida să nu se dispute. A fost cea mai dificilă decizie din cariera mea de preşedinte. Liga Profesionistă a refuzat să amâne partida. M-am consultat cu jucătorii în vestiar, dar decizia finală mi-a aparţinut!

În cazul în care Catalonia îşi va câştiga independenţa, vom analiza situaţia. Boardul va lua o decizie şi e posibil să ne alegem un alt campionat în care să evoluăm. Barcelona este mai mult decât un club, iar acest lucru nu se va schimba niciodată!", a spus Josep Maria Bartomeu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De notat că astăzi s-a speculat pe seama faptului că Barcelona ar urma să evolueze în Premier League, o variantă care mai degrabă are darul să fie subiect de presă decât o soluţie viabilă. Totuşi, tehnicianul lui Arsenal, Arsene Wenger, a comentat pe marginea acestei ipoteze.