• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Guardiola, 45 de ani, a antrenat Barcelona timp de 4 ani, între 2008 și 2012, perioadă în care a reușit să cucerească 14 trofee din 19 posibile cu gruparea blaugrana. Catalanul își va întâlni acum fosta echipă, iar spaniolii au readus în centrul atenției admirația pe care managerul lui City o poartă lui Lionel Messi.

Guardiola nu a ascuns niciodată admirația pentru Leo Messi, ba chiar din contră, a spus că argentinianul este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Starul Barcelonei, care își va întâlni fostul antrenor, miercuri seară, în Liga Campionilor, a fost cocoloșit și sprijinit de către Guardiola, mai admit spanilolii. Aceștia au evidențiat și cele mai lăudătoare afirmații ale tehnicianului de 45 de ani la adresa fotbalistului.

6 aprilie 2010, după Barcelona – Arsenal, scor 4-1 . "Odată le voi spune nepoților mei că l-am antrenat pe Messi. Despre el vom vorbi tot timpul, îl vom ovaționa mereu".

7 martie 2012, după un ”poker” al lui Messi, în Barcelona – Bayer Leverkusen, scor 7-1: "Am fost martor la una dintre cele mai speciale nopți. Nu va fi nimeni ca el, eu nu văd asta. Când a apărut Di Stefano, am spus că nu va exista nimeni ca el, dar a venit Cryuff. După, am spus același lucru, dar a venit Maradona. Am spus același lucru, dar a venit Messi. După Messi nu mai vine nimeni".

20 martie 2012, după ce Messi a marcat un hat-trick cu Granada, scor 5-3: "Messi este capabil să facă tot ce trebuie să facă un fotbalist. El face totul și la fiecare trei zile. Îmi pare rău pentru cei care încearcă să îi ia tronul, dar acest lucru este imposibil. E ca Michael Jordan, fiecare domină în sportul lui".

5 februarie 2013, conferință Guardiola în Buenos Aires: "Diego Maradona a fost idolul copilăriei mele, dar cu siguranță nu am văzut niciodată pe cineva cum e Messi. Părinții lui au făcut o treabă foarte bună".

5 mai 2015 Guardiola, după meciul dintre Barcelona și Bayern. "Nu îl poți opri pe Messi, mai ales la nivelul la care a ajuns. În ultimele patru sau cinci luni, nu-l poți opri, e imbatabil. Nu există vreun antrenor care să poată face acest lucru. E prea bun".

În cartea "Herr Pep”: "Messi când aleargă pe teren, face radiografia în fiecare moment".

În cartea "Herr Pep”: ”Messi este fotbalistul care conduce mai puțin în La Liga, dar atunci când el are mingea la picior, aveți imaginea completă despre fotbal".

3 iulie 2016, la prezentarea lui Guardiola la Manchester City: "Ai de gând să-l aduci pe Messi?", l-a întrebat un fan al ”cetățenilor” pe Pep, care a răspuns: "Nu, Messi trebuie să rămână la Barcelona pentru restul carierei sale”.

13 septembrie 2016, după derby-ul cu United: "Messi este cel mai bun jucător al Ligii Campionilor. Nimeni nu e mai bun decât Messi".

În final a zecea declarație a lui Guardiola despre Leo Messi: "Nu scrieți despre ce face, nu încercați să descrieți ce face, trebuie doar să vă uitați la el."