• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Joi, în dimineața zilei în care Cristiano Ronaldo se pregătește să primească al 5-lea Balon de Aur din Carieră, agentul său, Jorge Mendes, a fost audiat de a Pozuelo de Alarcon (Madrid), în fața instanței care anchetează acuzațiile de fraudă fiscală pe numele starului portughez de la Real Madrid.

Cristiano Ronaldo (32 de ani) este urmărit penal într-un dosar în care ibericii acuză că statul a fost fraudat cu nu mai puțin de 14,7 milioane de euro. Acuzarea subliniază faptul că jucătorul a profitat de o structură corporativă creată în 2010 pentru a ascunde de Trezoreria spaniolă venitul generat în acest stat pentru drepturile de imagine. Procurorii au cerut unui tribunal din Spania să-l pună sub acuzare pe fotbalistul Cristiano Ronaldo pentru patru infracțiuni împotriva Trezoreriei, comise între anii 2011 și 2014 și care implică frauda fiscală de 14,768,897.40 euro. Ei au adus dovezi care precizează că portughezul de 32 de ani a fraudat în anul 2011 cu suma de 1.393.906 de euro, 1.665.304 euro în anul 2012, 3.201.266 de euro în anul următor și 8.508.419 de euro în ultimul an precizat.

După ce Ronaldo a fost audiat pe 31 iulie, Jorge Mendes a dat și el declarații în fața aceleiași instanțe, joi dimineață, prin teleconferință. Agentul a negat că el ar fi orchestrat procedurile prin care jucătorul pe care îl reprezintă a prejudiciat statul spaniol.

Consilierii lui Mendes, Luis Correia și Carlos Osorio, au oferit și ei declarații joi, în același caz. Toți trei au cerut răgaz din partea instanței, pentru a da declarații în Portugalia în investigațiile Trezoreriei pe numele lui Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo nu e singurul jucător aflat sub contract cu Jorge Mendes care apare cu datorii neplătite către fiscul spaniol. Aceleași acuzații le-au primit, în trecut, și Falcao, Coentrao, Pepe sau Di Maria, toți de pe vremea când jucau în Spania (primul la Atletico Madrid, ceilalți la Real Madrid).

Fotbalistul lusitan îşi clamează nevinovăţia şi a evocat o posibilă plecare din Spania din cauza problemelor cu fiscul. În cel mai negru scenariu, în cazul în care va fi găsit vinovat, riscă cel puțin 7 ani de închisoare.

Pentru Real Madrid urmează meciul cu FC Sevilla, din etapa a 15-a din La Liga, programat sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 17:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT