• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

În ciuda startului excelent reușit de Barcelona, forma lui Luis Suarez a avut de suferit în actualul sezon, iar nouarul uruguayan a răbufnit la ultimul meci (3-0 cu Las Palmas VIDEO), când, după o ratare în prelungiri, și-a rupt tricoul și a părăsit pur și simplu terenul. Starea de nervozitate a atacantului ar putea avea și cauza medicale, potrivit ultimelor vești dinspre clubul de pe Camp Nou. Dacă temerile se adeveresc și Suarez se va opera, ar putea lipsi cel puțin 3 săptămâni, cu o mare posibilitate ca perioada să se prelungească.

Radio Catalunya a anunțat, joi, că Luis Suarez are șanse mari să ajungă pe masa de operație, din cauza unei afecțiuni de mai lungă durată. Potrivit sursei citate, sud-americanul are un chist sinovial la genunchi, pe care încearcă să îl țină sub control cu tratament medical. Poate scăpa definitiv doar prin intervenție chirurgicală, caz în care perioada minimă de recuperare este de 3 săptămâni.

O astfel de afecțiune indică o mică microleziune a țesutului articulației, prin care lichidul sinovial iese, apoi se acumulează sub forma unui chist. De obicei, formațiunea nu este dureroasă, atunci când dimensiunile sunt reduse. Dacă, însă, chistul se mărește, poate apăsa pe nervii din zona respectivă și provoca un disconfort greu de suportat.

Inflamarea poate fi ținută sub control prin tratament medical, iar puncția poate fi doar o soluție de moment, cu șanse mari de recidivă. Medicii recomandă intervenția chirurgicală, care înlătură chistul și are șanse mult mai mici de recidivă, dar procedura este urmată de un repaus total de 3 săptămâni (firele operației se scot după 14 zile). Apoi, înainte să dispară durerile, urmează fizioterapia și pregătirile pentru recuperarea formei sportive. În cazul unei operații, se poate ajunge, foarte probabil, la aproximativ 5 săptămâni de absență.

Chistul îi permite lui Luis Suarez să joace și chiar este în lotul Uruguayului pentru meciul cu Venezuela, din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2018.

Presa din Spania susține că atacantul s-ar fi ales cu această leziune în august, timpul returului cu Real Madrid, din Supercupa Spaniei.

Două goluri în 4 meciuri are Luis Suarez în acest sezon din La Liga.