• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Florin Andone traversează o perioadă excelentă la Cordoba, lucru evidenţiat şi de site-ul oficial La Liga. Românul este elogiat pe laliga.es, unde apare alături de Gareth Bale. Cei doi conduc la capitolul cele mai multe goluri marcate cu capul, în primele două ligi iberice.

Internaţionalul român a marcat 9 goluri în acest sezon şi 4 dintre ele au venit în urma unor lovituri de cap. "Florin este unul dintre jucătorii-cheie de la Cordoba, echipă care are mari şanse de a promova. Lovitura de cap este unul dintre atuurile lui Andone", îl laudă spaniolii pe atacantul de 22 de ani.

Bale conduce la acest capitol, în topul celor mai importante 5 campionate europene, după cele 6 reuşite venite după astfel de execuţii. Chiar dacă nu a evoluat atacant central, galezul a reuşit să concretizeze desele apariţii din linia a doua.

Florin Andone şi-a prelungit contractul cu Cordoba până în 2018. Odată cu semnarea înţelegerii, s-au schimbat și datele acesteia. Astfel, dacă înainte Andone avea o clauză de reziliere de 6 milioane de euro, după prelungirea contractului, atacantul român va avea o clauză de 10 milioane de euro, care se va dubla automat la 20 de milioane în cazul promovării în Primera Division.

Și salariul internaționalului român a suferit modificări, dar mult mai spectaculoase decât clauza de reziliere. Conform noii înțelegeri, Florin Andone va câștiga 350.000 de euro pe sezon. La fel ca și în cazul clauzei de reziliere, în cazul unei promovări, salariul românului va fi dublat, la 700.000 de euro pe sezon.