• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Florin Andone şi Deportivo La Coruna au un început de sezon sub aşteptări, dar internaţionalul român e convins că formaţia galiciană va depăşi momentul dificil. Atacantul de 24 de ani îşi face autocritica şi spune că poate oferi mai mult echipei.

Depor are un singur punct după primele trei etape, iar Andone a marcat doar un gol, însă românul rămâne calm şi spune că echipa are suficientă calitate pentru a trece cu bine peste startul ratat de campionat.

"Nu sunt deloc nervos, am foarte mare încredere în această echipă şi în staff-ul tehnic. E adevărat că avem doar un punct din 9 posibile, dar mai sunt 35 de etape. Nimeni nu poate trage concluzii după trei meciuri. Staţi liniştiţi, echipa are destule de spus.

Trebuie să fim calmi. Nu îi avem pe Messi, Cristiano sau Neymar, dar sunt jucători buni, care trebuie să-şi ridice nivelul. Sunt calm, pentru că văd că mulţi jucători vor să aducă ceva în plus. Cu o atmosferă bună în vestiar, vom reuşi ce ne-am propus, cu siguranţă", a declarat Andone, într-o conferinţă de presă.

"Decarul" de pe Riazor pare să treacă din nou prin experienţa de anul trecut, când a avut nevoie de mai multe etape pentru a marca primul gol, înainte de a se descătuşa.

"Anul trecut m-am descurcat puţin mai greu la început, pentru că nu reuşeam să marchez şi eram obişnuit să o fac destul de des în sezonul precedent. Anul acesta mă simt mai bine, probabil pentru că echipa deja mă cunoaşte şi mă simt mai important.

Totuşi, nu joc la nivelul meu obişnuit, simt că pot juca mult mai bine. Dar sunt foarte calm şi încrezător că acest sezon va fi mai bun. Cu siguranţă, în câteva săptămâni, echipa va fi mai puternică", a precizat fotbalistul care a reuşit 12 goluri şi două pase decisive în stagiunea precedentă, în La Liga.

Următorul meci pentru Florin Andone şi Deportivo La Coruna, formaţie la care de curând a ajuns şi un alt român, Costel Pantilimon, va fi în deplasare, cu Betis Sevilla, echipa la care evoluează Alin Toşca.

"Derby-ul românilor" din La Liga se va disputa sâmbătă, de la ora 19:30, şi va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.