• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Florin Andone a avut mai multe oferte, în vară, majoritatea de la cluburi din Anglia. În cele din urmă, atacantul român a rămas la Deportivo La Coruna, după ce clubul galician a refuzat acele propuneri.

Deși susține că nu și-a dorit să plece înainte de startul sezonului, Andone recunoaște acum că a greșit. Ajuns rezervă la Deportivo, acesta a început să se gândească și la faptul că ar fi putut câștiga mult mai mulți bani dacă ajungea în altă parte.

Am avut oferte uriașe. Puteam să câştig mai mult decât dublu faţă de acum, dar nu am forţat lucrurile. În vară am discutat cu Pepe Mel (n.r. - antrenorul de atunci) şi cu Richard Barral (n.r. - directorul sportiv) şi le-am spus: "Vreau să rămân. Mă simt încrezător şi important". Însă acum gândesc altfel şi mă îndoiesc că decizia de a rămâne a fost cea mai bună”, a declarat Florin Andone, într-un interviu acordat pentru As.

Atacantul român susține că nu este disperat să plece acum de la Deportivo, dar își dorește ca lucrurile să se schimbe.

Nu vreau să plec de la Deportivo, dar lucrurile trebuie să se schimbe. Nu mă simt bine şi nu sunt mulţumit. Încerc să nu mă gândesc la asta, dar în zilele de meci aproape că nu mai resist, îmi vine să plâng. Să treci de la a fi titular indiscutabil şi dorit de multe echipe la a nu juca este foarte greu.

În ultima perioadă nu am fost în planurile antrenorului. Cu Cristobal (n.r. - noul antrenor) am jucat foarte puţin, doar 30 de minute în trei partide. Nu ştiu ce va decide, dar sunt dornic să îmi aduc contribuţia dacă va fi nevoie de mine”, a adăugat Andone.

De patru sau cinci sezoane jucam aproape în fiecare meci. Acum joc foarte puţin, în multe meciuri sunt rezervă... Este o situaţie foarte neplăcută. Nu mă aşteptam să fiu folosit atât de puţin după tot ce am discutat în vară.

Ştiu că preşedintele are încredere în mine şi mi-ar plăcea să rămân până la sfârşitul contractului. Şi mai mult. Îmi place la Depor, îmi place oraşul, fanii mă iubesc. Nu mi-ar plăcea să îmi fac din nou bagajele, aş vrea să rămân, dar vreau să joc. Am 24 de ani şi nu accept să fiu pe banca de rezerve.

Ştiu că antrenorul este cel care decide. Nu spun că sunt mai bun decât altcineva, şi nu mă refer la Lucas (n.r. - Lucas Perez, atacantul revenit la Deportivo, de la Arsenal), dar nu vreau să fiu rezervă un an întreg. La 33 de ani sau mai mult da, dar nu la 24 de ani. Vreau să îmi câştig un loc în echipă, vreau să fiu titular şi să ajut”, a mai spus Florin Andone în interviul din As.

14 goluri în 50 de meciuri a marcat Florin Andone pentru Deportivo, în toate competițiile.

Burnley, Crystal Palace și Aston Villa sunt echipele despre care s-a scris că l-ar dori pe Florin Andone. Prima dintre acestea a insistat pentru român în vară, dar Deportivo nu a dorit să accepte o ofertă mai mică de 30 de milioane de euro, atât cât valorează clauza de reziliere din contractul atacantului.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT