• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gerard Pique a fost protagonistul acestor zile în fotbalul spaniol, în urma controverselor legate de referendumul pentru independenţa Cataloniei, iar fundaşul celor de la FC Barcelona a fost fluierat la antrenamentul de luni al naţionalei Spaniei, care pregăteşte ultimele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2018, cu Albania şi Israel.

Fotbalistul de 30 de ani a cerut ca opiniile să-i fie respectate, însă discursul său din timpul conferinţei de presă care a avut loc miercuri nu a convins pe toată lumea. Fost jucător la Real Madrid, Alvaro Arbeloa i-a răspuns lui Pique prin intermediul reţelelor de socializare.

"Ce uşor e să-ţi lipsească respectul pentru cineva, apoi să-l ceri pentru tine. Cine seamănă vânt culege furtună", a scris Arbeloa, pe contul său de Twitter.

Reacţia lui Arbeloa a venit după ce Pique a spus în faţa jurnaliştilor că "vreau doar ca oamenii să vadă că sunt o persoană corectă, îi rog pe această cale să-mi respectați părerea, la fel cum o fac și eu cu alții".

Cei doi au fost colegi la naţionala Spaniei, dar relaţia dintre ei a rămas mereu una foarte rece. De-a lungul timpului, ambii s-au ironizat pe reţelele de socializare, iar contrele dintre ei au simbolizat perfect rivalitatea dintre Real Madrid şi FC Barcelona, cluburile pe care le-au reprezentat.