• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Marco Asensio (21 de ani) străluceşte pentru Real, însă starul blanco a fost la un pas de marea rivală, Barcelona. Fan de mic al grupării de pe Bernabeu, mijlocaşul ofensiv a vorbit pentru prima oară de oferta venită din Catalunya.

Barcelona ar fi putut obține transferul lui cu șase luni înaintea ”galacticilor”. Catalanii au negociat cu agentul fotbalistului și au propus clubului să plătească 2,5 milioane de euro în numerar, iar celelalte două milioane de euro rămanse din clauză mai târziu. Doar că Mallorca a vrut toți banii din clauză plătiți pe loc, într-o singură tranșă. La acea vreme, directorul sportiv al Barcelonei, Andoni Zubizarreta, era de asemenea interesat să-l aducă pe Douglas Pereira de la Sporting Gijon, care i-a și costat pe catalani 5 milioane de euro, astfel că pista Asensio a fost abandonată.

Câteva luni mai târziu, Jose Angel Sanchez, director general al Madridului, a luat telefonul și a parafat pe loc înțelegerea pentru ca transferul să se efectueze în schimbul a 3,9 milioane de euro, Mallorca acceptând o reducere de 600.000 de euro, pentru ca insularii să-l poată păstra, sub formă de împrumut, până în luna iunie 2015.

"A fost o posibilitate să semnez cu Barcelona înainte de a sosi la Real. Eu de când am deschis ochii şi am înţeles ce înseamnă fotbalul, la 3 ani, am visat să joc pentru Real. Sunt atât de mândru că am ajuns aici şi le voi fi recunoscător toată viaţa pentru ceea ce au făcut pentru mine. De asemenea, fanii madrileni sunt fantastici şi datorită lor am ţinut cu Real de mic", a spus Asensio, citat de football-espana.net.

Întrebat despre relaţia cu Zidane, cel care are un rol esenţial în "explozia" sa, Asensio a punctat: "Suntem foarte apropiaţi, însă asta nu înseamnă cu nu are autoritate în faţa mea. Se impune în faţa vestiarului pentru că ştie să ia deciziile cele mai bune".

Incert pentru debutul în Liga Campionilor, cu APOEL Nicosia, mijlocaşul ofensiv al grupării blanco a fost întrebat despre favoritele în acest sezon în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. "Real, Barcelona, Bayern şi PSG", a fost răspunsul lui.