• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marco Asensio (21 de ani) îşi va prelungi săptămâna viitoare contractul cu Real Madrid. Oricine îl va dori pe fotbalistul spaniol trebuie să plătească o clauză cifrată la 500 de milioane de euro.

După ce l-a "blindat" pe Benzema, căruia i-a fixat o clauză de reziliere de 1 miliard, Perez e pregătit să îi prelungească angajamentul şi celui mai de perspectivă jucător din lot. Lui Asensio îi expira contractul în 2020, însă gruparea blanco l-a convins să semneze o nouă înţelegere, valabilă până în iunie 2023.

Informaţia a fost oferită de ziarul de casă al Realului, As, care menţionează că salariul ibericului va fi îmbunătăţit. În ultima perioadă, mai multe formaţii cu bani din Vest s-au interesat de noul star de pe Bernabeu, printre ele PSG sau Manchester City. Acestora le va fi imposibil să îl ia, clauza de reziliere fiind fixată la jumătate de miliard de euro. Oricum, Asensio a declarat de curând că, independent de semnarea unui contract care să aibă stipulată o clauză de reziliere, nu intenţionează sub nicio formă să părăsească Realul.

De notat faptul că noul star al "galacticilor" a fost aproape de Barcelona, cu șase luni înainte de a fi cumpărat de Real. Catalanii au negociat cu agentul fotbalistului și au propus clubului să plătească 2,5 milioane de euro în numerar, iar celelalte două milioane de euro rămanse din clauză mai târziu. Doar că Mallorca a vrut toți banii din clauză plătiți pe loc, într-o singură tranșă. La acea vreme, directorul sportiv al Barcelonei, Andoni Zubizarreta, era de asemenea interesat să-l aducă pe Douglas Pereira de la Sporting Gijon, care i-a și costat pe catalani 5 milioane de euro, astfel că pista Asensio a fost abandonată.

Câteva luni mai târziu, Jose Angel Sanchez, director general al Madridului, a luat telefonul și a parafat pe loc înțelegerea pentru ca transferul să se efectueze în schimbul a 3,9 milioane de euro, Mallorca acceptând o reducere de 600.000 de euro, pentru ca insularii să-l poată păstra, sub formă de împrumut, până în luna iunie 2015.