• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marco Asensio, mijlocașul lui Real Madrid, i-a dat "ultimatum" lui Zinedine Zidane, în timp ce presa din Anglia și Spania scrie că Manchester City se gândește foarte serios să-l transfere. În vârstă de 21 de ani, Asensio este unul dintre cei mai buni jucători tineri din Europa, dar este nemulțumit de puținele minute acordate de ”Zizou”.

Mijlocașul de la Real Madrid l-a avertizat pe antrenorul său că va părăsi ”Santiago Bernabeu” dacă nu i se acordă mai mult credit. Jucătorul de 21 de ani a început ca titular doar patru jocuri în actuala ediție din La Liga și a reușit să înscrie mai multe goluri decât Cristiano Ronaldo și Karim Benzema la un loc. Zidane încă nu are suficientă încredere în Asensio pentru a începe cu el de fiecare dată, iar acest lucru i-a forțat mâna mijlocașului să se ducă ”glonț” la președintele clubului, Florentino Perez, în încercarea de a obține mai multe minute pe teren. Perez l-a convins că situația se va schimba, dar că trebuie să-și prelungească înțelegerea până în anul 2023, lucru pus deja în practică.

Asensio a indicat că va fi dispus să facă o mutare importantă în cariera sa și plece de la Real Madrid dacă situația nu se va schimba cât mai curând. Asensio l-a avertizat recent pe Zidane că va alege Manchester City, unde este dorit de Pep Guardiola. ”Managerul ”cetățenilor” este un admirator uriaș al lui Asensio și îi poate oferi minutele dorite într-unul dintre cele mai importante campionate din lume. Asensio ar fi o forță majoră pentru Pep atât pe plan intern cât și în Europa”, a scris presa spaniolă.

Asensio este pe locul 11 în clasamentul minutelor prinse de jucătorii lui Real în acest sezon dintr-un total de 24

Marco Asensio şi-a prelungit la începutul lunii trecute contractul cu Real Madrid. Oricine îl va dori pe fotbalistul spaniol trebuie să plătească o clauză cifrată la 500 de milioane de euro.