• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fernando Torres nu intră în planurile de viitor ale lui Diego Simeone, iar atacantul a fost deja informat că împrumutul său de la AC Milan nu se va transforma într-un transfer definitiv, informează cotidianul AS.

În prezent, Torres este împrumutat până la finalul acestui sezon, dar jucătorul de 31 de ani nu va continua pe Vicente Calderon, chiar dacă el îşi doreşte acest lucru.

Atletico a fost sancţionată de FIFA şi nu va putea înregistra jucători în perioadele de transferuri din vara acestui an şi ianuarie 2017. În aceste condiţii, dacă şi-ar fi dorit să-l păstreze pe "El Nino", clubul din capitala Spaniei ar fi trebuit să-l transfere definitiv până la finalul actualei perioade de mercato. Lucru care nu se va întâmpla, susţine presa iberică.

Antrenorul madrilenilor, Diego Simeone, a avut o întâlnire cu jucătorul, întâlnire la care a participat şi preşedintele Miguel Angel Gil Marin, şi l-a informat pe Torres că nu intră în planurile sale.

"Am discutat cu Fernando şi ştie ce gândesc. La rândul său, mi-a spus ce gândeşte. Conversaţia va rămâne privată. Dar am discutat şi ăsta este cel mai important lucru", a declarat Simeone, înaintea meciului din Cupa Spaniei cu Celta Vigo, care se va disputa astăzi şi care va putea fi urmărit în premieră pe Digi Sport 2, de la ora 23:45.

Dorinţa lui Torres este să continue pe Calderon, dar, în acest context, atacantul care a adus Spaniei titlul european în 2008 va analiza ofertele pe care agentul său le are pe masă. De la 1 februarie, fostul jucător de la Liverpool şi Chelsea poate semna cu orice echipă, pentru că se va afla în ultimele 6 luni de contract.

Există şi o şansă, foarte mică, e adevărat, ca Torres să rămână şi din vară la Atletico, susţine sursa citată. Preşedintele clubului l-a informat că a cerut suspendarea temporară a sancţiunii primite din partea FIFA şi dacă acest lucru se va întâmpla, atacantul poate fi transferat definitiv, dar doar în cazul în care prestaţiile sale se vor îmbunătăţi.

În acest sezon, Fernando Torres a jucat de 16 ori în La Liga (doar de şapte ori ca titular şi o singura dată integralist), marcând două goluri.