• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Gareth Bale (27 de ani) a ajuns deja la spitalul ”King Edward VII” din Londra, acolo unde va fi operat la glezna piciorului drept. Atacantul lui Real Madrid a ajuns la ora 12:00 la clinica din centrul orașului, însoțit de medicii ”galacticilor”, Jesus Olmo și Mikel Aramberri, dar și de ofițerul de presă al echipei, Juan Camilo Andrade.

Bale a fost întâmpinat la sosirea în spital de însuși directorul unității medicale, Andrew Robertson, precum și de Dr. James Calder, expert pe probleme de leziuni ale gleznei, dar și cel care va coordona întreaga operație. Fotbalistul a ajuns în dimineața zilei de marți la Londra, la bordul unui charter cu care a zburat de la Madrid. Dacă totul va decurge conform planului, și nu vor apărea complicații în timpul intervenției chirugicale, atunci fotbalistul se va putea întoarce în cursul serii în capitala Spaniei.

Partida cu Sporting, scor 1-2, din Liga Campionilor, este una de tristă amintire pentru Bale, care s-a accidentat cu ceva mai mult de jumătate de oră rămasă din joc. El a suferit o dislocare traumatică a tendoanelor peroniale de la glezna dreaptă şi medicii sunt rezervaţi în privinţa perioadei de recuperare.

Obiectivul, atât al jucătorului, cât și al staff-ului medical, este acela ca jucătorul să poate fi bun de joc de la mijlocul lunii februarie, pentru optimile Ligii Campionilor. 

Pentru a ști cu exactitate ce i se va face la picior, Dr. Pedro Luis Ripoll, de la Clinica de Excelență FIFA Ripoll&De Prado Clinica Sport, a explicat etapele operației la gleznă, perioada de refacere fiind estimată între două și trei luni. 

Internaţionalul galez Bale, transferat de Real Madrid în anul 2013 pentru suma record, în momentul respectiv, de 100 milioane euro, şi-a prelungit contractul până în 2022.

FC Barcelona - Real Madrid, primul El Clasico al acestui sezon, e programat pe 3 decembrie și va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. Fazele VIDEO vor fi în timp REAL pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.