• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

"Barcelona nu mai este cea mai bună echipă!". Declaraţia lui Gerard Pique de după Supercupa Spaniei, pierdută contra lui Real Madrid, îşi are acoperire în lista cu cei 30 de jucători din care se va alege câştigătorul "Balonului de Aur" 2017.

Spre deosebire de anii trecuţi, când dominau această listă, catalanii au doar doi fotbalişti pe lista finaliştilor: Lionel Messi şi Luis Suarez. Din 2005 n-a mai avut Barca atât de puţini oameni între cei mai buni 30 de fotbalişti ai lumii într-un an. În urmă cu 12 ani, Ronaldinho şi Eto'o se aflau printre jucătorii din care s-a ales câştigătorul trofeului, cucerit în acel an chiar de brazilianul Ronaldinho.

Asta după ce, în 2003, Ronaldinho era singurul candidat al Barcelonei, iar în 2002 gruparea blaugrana era reprezentată doar de Rivaldo.

În 2011, Barca a avut nu mai puţin de şapte oameni pe lista finală (Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Abidal, Alves şi Pique), în 2010 şase jucători (Messi, Alves, Xavi, Villa, Iniesta şi Puyol), iar în urmă cu doi ani, în 2015, tot şase (Messi, Suarez, Neymar, Mascherano, Iniesta şi Rakitic).

În ultimele două sezoane, Barcelona a părăsit Liga Campionilor încă din faza sferturilor, după ce a fost eliminată de Atletico Madrid, respectiv Juventus, situaţie care se reflectă şi în lista de 30 de jucători anunţată luni de France Football.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT