• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Barcelona l-a pierdut în această vară pe Neymar, însă a primit în schimb 222 de milioane de euro. După înfrângerea din Supercupa Spaniei e mai clar ca niciodată că echipa lui Valverde are nevoie de întăriri, dar "tunurile" mult așteptate întârzie să apară.

Ziarul de casă al catalanilor i-a dat ca și transferați pe Coutinho și Dembele de mai multe ori, dar Liverpool și Borussia nu vor să renunțe la cei doi.

Oficialii catalanilor au precizat că negocirile stagnează și au recunoscut în sfârșit că totul ar fi fost mult mai simplu dacă jucătorii ar fi avut trecute în contract clauze de reziliere.

"E o situație foarte dificilă, nu doar pentru Barcelona ci pentru orice echipă care vrea să aducă jucători foarte buni. De ce? Pentru că există cluburi ca Barcelona care vor să cumpere jucători de top, dar aceștia nu au clauze de reziliere, iar situația se complică. Da, negociem cu anumite cluburi, dar suntem conștienți că este dificil. Trebuie însă să ajungem într-o situație favorabilă și să încheiem afacerile cât mai rapid" a declarat Robert Fernandez, directorul sportiv al catalanilor.

Dembele și Coutino nu au clauze de reziliere trecute în contracte, astfel că Barcelona va trebui să fie mult mai flexibilă la negocieri, ținând cont că atât englezii cât și nemții au declarat în mai multe rânduri că nu doresc să-i lase pe cei doi să plece.

"Sunt doi jucători pe care îi apreciem foarte mult și care se potrivesc perfect condițiilor noastre. Au calitățile pe care le căutăm, vârsta necesară și s-ar putea adapta fără probleme stilului nostru. Mai avem suficiente zile până la finalul perioadei de mercato, dar cluburile vor avea ultimul cuvânt" a mai spus Fernandez.