• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Barcelona este pregătită să plătească 120 de milioane de lire sterline (132,7 milioane de euro) pentru a-l face pe Philippe Coutinho al doilea cel mai scump jucător din lume, în timp ce așteaptă un răspuns ferm din partea lui Liverpool.

Coutinho este interesat de o mutare pe ”Camp Nou”, dar nu se agită să o părăsească pe Liverpool după patru ani în care a ajuns pe Anfield contra 13 milioane de euro plătite celor de la Inter. Poziția lui Liverpool este fermă și nu va permite ca jucătorul să fie vândut la orice preț. Lipsa clauzei de reziliere a contractului pe cinci ani pe care Coutinho l-a semnat în ianuarie înseamnă că proprietarii clubului englez au capacitatea de a rămâne pe poziții, spre deosebire de Barcelona, care au fost forțată să-l vândă pe Neymar celor de la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro.

Plecarea lui Neymar de la catalani a stabilit un nou punct de referință în transferurile de fotbaliști, dar Barcelona este pregătită să reinvestească banii într-o lovitură uriașă.

De când a ajuns la Liverpool, în 2013, Coutinho a reușit să marcheze 34 de goluri în campionatul Angliei. În sezonul precedent, jucătorul dorit de Barcelona a punctat de 13 ori, atâtea reușite având și colegul său din ofensivă, senegalezul Sadio Mane.

Coutinho, jucător care a fost dorit și de PSG sau Bayern Munchen, mai are contract până în 2022 cu Liverpool. Brazilianul a ajuns pe Anfield în 2013, atunci când a fost cumpărat de la Inter în schimbul a 13 milioane de euro.

Interesant este că în topul celor mai eficienți brazilieni din Premier League apare și colegul lui Coutinho de la Liverpool: este vorba de Roberto Firmino.