• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Iminenta plecare a lui Neymar de la Barcelona i-a pus la lucru pe oficialii clubului de pe Camp Nou. Aceștia vor să facă plecarea sud-americanului cât mai repede uitată și forțează aducerea unui alt brazilian, Philipe Coutinho, al cărui transfer și-au propus să-l finalizeze până la începutul săptămânii viitoare.

Plecarea lui Neymar la PSG este fără îndoială o lovitură grea pentru Barcelona. Catalanii vor primi însă 222 de milioane de euro în schimb și deja s-au decis cum vor cheltui peste jumătate din bani. Mundo Deportivo scrie că oficialii catalani forțează aducerea lui Coutinho și au pregătit o ofertă de aproximativ 120 de milioane de euro.

Liverpool ar fi respins deja două oferte pentru Coutinho, de 80 și 100 de milioane de euro. Mai mult, Klopp a anunțat că sud-americanul cumpărat de la Inter nu e de vânzare.

"Pot să înțeleg că Philippe Coutinho este un jucător foarte apreciat, dar cei de la Barcelona pot să-și păstreze energia. Nu există niciun fel de a interpreta acest aspect. Coutinho nu e de vânzare" a declarat Klopp la finalul partidei câștigate de Liverpool cu 3-0 împotriva celor de la Bayern Munchen.

În ciuda acestei declarații, Barcelona are de gând să continue să încerce să-l aducă pe brazilian. Presa engleză anunță și ea că gruparea de pe Camp Nou ar oferi în schimbul starului de Liverpool nu mai puțin de 107 milioane de lire (aproximativ 120 de milioane de euro). Mai mult, Coutinho s-ar fi înțeles deja cu Barcelona în privința salariului, deci singurul impiediment este suma de transfer.

Coutinho, jucător care a fost dorit și de PSG sau Bayern Munchen, mai are contract până în 2022 cu Liverpool. Brazilianul a ajuns pe Anfield în 2013, atunci când a fost cumpărat de la Inter în schimbul a 10 milioane de euro.

34 de goluri în 138 de meciuri a reuşit Coutinho pentru Liverpool