• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Barcelona pregăteşte întăriri în defensivă, singurul compartiment care îi creează mici probleme lui Luis Enrique. Sport.es, ziarul de casă al catalanilor, notează că John Stones (Everton) este marele obiectiv pentru perioada de mercato din vară.

Fără îndoială cel mai vânat fundaş central din lume - Chelsea, City şi United îl curtează insistent de aproape un an -, John Stones este marele pariu al lui Luis Enrique. Tehnicianul e conştient că dispune de o formaţie aproape perfectă şi nu doreşte întăriri decât în zona centrală a defensivei pentru sezonul viitor.

Deşi Everton a ţinut la preţ pentru "perla" ei (s-a scris că a refuzat o ofertă de 50 de milioane de euro de la Chelsea, făcută de Mourinho la începutul sezonului), Barcelona e decisă să facă toate eforturile pentru a-i convinge pe oficialii "caramelelor".

Relaţiile dintre cele două cluburi sunt extrem de bune, Gerard Deulofeu fiind în acest moment cedat definitiv pe Goodison Park, după ce anterior fusese împrumutat. Totuşi, Barcelona are o clauză conform căreia îl poate răscumpăra pe fotbalist contra sumei de 9 milioane de euro, pe care ar fi putut să o activeze, judecând după prestaţiile lui din acest sezon. Dacă va ajunge la un acord cu Everton pentru Stones, Deulofeu va rămâne fără îndoială în continuare sub comanda lui Roberto Martinez.

În ceea ce îl priveşte pe Stones, el nu este considerat doar un fotbalist de mare viitor (21 de ani), ci o certitudine. Evoluează constant bine, dând dovadă de inteligenţă în joc; plasamentul său este foarte bun, iar jocul de cap redubail, astfel că, în ciuda vârstei fragede, a strâns deja 63 de partide pentru Everton.

7 meciuri are Stones la naţionala Angliei