• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Barcelona pregăteşte o ofertă importantă pentru Marquinhos, fundaşul central brazilian al lui PSG. Tranzacţia ar putea avea loc în vară.

Cu un atac stelar - cuplul MSN e considerat de mulţi specialişti cel mai puternic din istoria fotbalului -, Luis Enrique vrea să îşi betoneze apărarea, singurul compartiment care scârţâie din când în când la Barcelona.

Dacă Mascherano a avut prestaţii foarte bune în ultimele sezoane, nu acelaşi lucru se poate spune despre Pique, care are fluctuaţii mari de formă. Astfel, aducerea unui fundaş central este prioritatea "0" pentru catalani în perioada de mercato din vară.

S-a vorbit despre John Stones, fundaşul lui Everton, însă "caramelele" vor să obţină un preţ apropiat de 50 de milioane de euro pentru tânărul apărător. În plus, concurenţa cu Chelsea şi City, şi ele interesate de englez, au făcut-o pe Barcelona să ia în calcul şi altă variantă, anunţă Mundo Deportivo, ziarul de "casă" al grupării blaugrana.

Ca atare, sursa citată notează că Barcelona e pregătită să îl cumpere pe Marquinhos (PSG), văzut de mulţi drept un fundaş central de mare viitor. La campioana Franţei acesta nu are postul de titular garantat, în condiţiile în care Blanc apelează de multe ori la cuplul Thiago Silva - David Luiz, astfel că fotbalistul ar fi încântat să se transfere în Catalnuya.

Singurul impediment în calea mutării e reprezentat de Nasser Al-Khelaifi, patronul lui PSG. Acesta visează la Champions League şi nu ar vrea să îşi întărească una dintre principalele rivale. Însă, în cazul unei oferte foarte bune - aşa cum se preconizează a fi -, formaţia din Hexagon va accepta foarte probabil să se despartă de Marquinhos.

4 goluri în 60 de meciuri are brazilianul de 21 de ani pentru PSG. În ciuda faptului că nu este foarte înalt (183 cm), sud-americanul compensează cu detenta impresionantă