• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Barcelona a fost ridiculizată în social media, după ce jucătorii au purtat tricouri speciale pe care aveau inscripționat un mesaj de solidaritate pentru Ousmane Dembele, care a suferit recent o accidentare.

Jucătorii Barcelonei care au ieșit înaintea meciului de marți cu Eibar, scor 6-1, cu tricouri pe care era inscripționat mesajul ”Curaj, Ousmane” au fost contestați în mediul virtual. Pe Twitter, cel puțin, au existat voci care au considerat inutilă decizia clubului catalan.

”Jucătorii Barcelonei au ieșit înainte de meci purtând aceste tricouri în memoria lui Ousmane Dembele”, ”Tocmai am văzut tricourile pe care le purtat fotbaliștii Barcelonei cu mesajul ”Curaj, Ousmane”, zici că s-a accidentat pe viață”, ”Dembele se poate întoarce pe teren înainte de Crăicun, dar tot a primit o dedicație cu aceste tricouri”, au fost câteva dintre reacțiile internauților.

Nu de aceeași părere a fost și Dembele, după ce a urmărit imaginile dinaintea partidei cu Eibar, câștigată de gruparea blaugrana cu 6-1. Gestul l-a impresionat pe francez, care a rămas fără replică. ”Am rămas impresionat, sunt niște băieți extraordinari. Mi-a plăcut și meciul”, a spus Dembele, în drumul spre casă, care a și anunțat când va reveni pe gazon.

În meciul cu Getafe, fără să fie atins de niciun adversar, francezul de 20 de ani a simţit o înţepătură la coapsa stângă şi s-a întins pe gazon. Medicii au sosit să vadă despre ce e vorba, iar starul venit de la Dortmund a fost nevoit să ia loc pe bancă. Iniţial, oficialii i-au calmat pe suporteri, explicând faptul că e vorba doar de o mică ruptură musculară, care va trece după maximum trei săptămâni de repaus, însă francezul a făcut ulterior şi un RMN, aşa cum se obişnuieşte. Rezultatul a fost mult mai grav decât ceea ce anticipau medicii. Concret, francezul va lipsi de pe teren trei luni şi jumătate, astfel că e posibil să nu mai joace în acest an pentru gruparea blaugrana. Ousmane Dembele (20 de ani) a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală coordonată de prestigiosul doctor Sakari Orava din Helsinki (Finlanda) iar acum a revenit la Barcelona pentru perioada de recuperare.

105 milioane de euro a plătit Barcelona pentru a-l aduce pe Dembele de la Dortmund. El e văzut de mulţi drept înlocuitorul pentru Neymar, plecat la PSG pentru suma record de 222 de milioane de euro.

Manchester City a procedat la fel atunci când mijlocașul ei Ilkay Gundogan a suferit o ruptură a ligamentelor în decembrie anul trecut. Asta în timp ce vedetele lui Manchester United au purtat tricouri cu Zlatan Ibrahimovic și Marcos Rojo după ce au suferit accidentări similare în semifinalele Europa League.